Graner

› Residències

Presentació

Sóc treballadora escènica. M’he format a Espanya, Argentina i Alemanya i sóc llicenciada en Teatre Gestual a l’Institut del Teatre de Barcelona. He treballat per a coreògrafs i directors (Retrospectiva, de Xavier Le Roy) però també he desenvolupat el meu treball en solitari com a creadora independent: VIP, homenaje a Severiano Naudin va guanyar l’any 2012 el Premi del Jurat del Festival 100º Berlin al teatre Hebbel Am Uffer. D’altres treballs escènics són Una familia balla (2015), Mos Maiorum (2016) i Kopfkino (2016). Actualment, formo part de la companyia de teatre documental Mos Maiorum i de la companyia de dansa-teatre Los Detectives. L’any 2016 vaig ser artista resident a El Graner Espai de Creació de Barcelona, he estat també membra del col.lectiu ARTAS vinculat a La Poderosa i estudïo Antropología Cultural a la Universitat de Barcelona. Compagino el meu treball de creació amb la pedagogia teatral i la interpretació.

Projectes en residència al Graner

El treball que desenvoluparé al Graner durant aquests dos anys de residència abraça diversos àmbits: la creació, la investigació i l’educació. Des d’ara i fins al juliol del 2019 realitzaré un treball de creació escènica sota el segell de la Cia Los Detectives (María García Vera i Marina Colomina amb la col.laboració d’Amaranta Velarde): una peça escènica que té com a títiol provisional Las cosas se rompen la gente se muere i que investiga els cossos femenins de les dones de la baixa edat mitjana i més concretament de les místiques medievals posant especial interès en les seves experiències visionaries. Aquesta peça compta amb el suport de Festival Grec- Antic Teatre, La Caldera i Festival Sâlmon-Graner i s’estrenarà al Grec 2019.

També a partir del mes de gener d’enguany i fins al juny, estaré fent un taller a l’IES Montjuïc com a part del programa educatiu del Graner amb joves del barri. De cara a 2020, planejo diversos treballs de creació: una peça de teatre documental amb la Cia Mos Maiorum (conjuntament amb Ireneu Tranis i Alba Valldaura) i una peça en solitari per a públic adolescent. En l’àmbit educatiu em proposo iniciar un projecte comunitari de creació amb joves del barri de la Marina que pugui tenir continuïtat i que obri el Graner a aquest col.lectiu.