Graner

› Residències

Presentació

Soc ballarina i coreògrafa, tot i que treballo des d’una perspectiva força àmplia ambdós conceptes. Graduada a l’Institut del Teatre de Barcelona, soc professora de Ioga Iyengar i estudiant del Grau d’Antropologia i Evolució humana a la UOC/URV. Com a ballarina, he treballat amb companyies diverses com Cullberg Balletten, Gisele Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot / Riksteatern), Ingri Fiksdal, entre d’altres. Com a coreògrafa, els últims treballs que he fet són el resultat de la intersecció entre els eixos dansa, antropologia i ioga. El meu últim treball Likes va ser seleccionat per la plataforma europea Aerowaves 2018, va rebre una menció especial a “Premis Ciutat de Barcelona 2018” i va guanyar la categoria de solo als “Premis de la crítica 2018”. Actualment em trobo immersa en seguir desenvolupant els eixos esmentats a través de noves creacions, així com des del projecte educatiu Perifèria (amb Pau Millas).

http://www.nuriaguiu.com/

Projectes en residència al Graner

Durant els meus 2 anys com artista associada al Graner m’agradaria desenvolupar diversos eixos.

  • Spiritual Boyfriends: SB és una peça que treballa en torn a les relacions i estructures de poder i que pren com a base una recerca iconogràfica sobre la construcció històrica de les postures de Ioga així com material autobiogràfic en torn a les relacions afectives.
  • També estic preparant una creació que faré la primavera vinent a Alemania, amb la companyia Unusual Symptoms, resident al Theater Bremen. Ambdues peces s’inspiren en una forma de treballar ja iniciada amb el meu solo Likes, en realció a internet com a medi de confluència cultural, hibridació de pràctiques, de formes diferents de socialitzar-nos i relacionar-nos, de llegir-nos i construir-nos
  • Projecte educatiu Perifèria (amb Pau Millas).

Spiritual Boyfriends

Sociologia, antropologia i moviment es combinen en un muntatge dedicat a la relació entre el cos i el poder, que parteix de les postures del ioga, una indústria poderosa que és, a la vegada, un símbol de l’espiritualitat dels nostres temps. Es tracta de saber com és que una pràctica especialment relacionada amb el món interior i espiritual ha acabat convertida en una gran indústria, i de quina manera, avui, les tecnologies digitals permeten continuar difonent aquesta pràctica que hibrida la cultura índia i disciplines físiques d’origen occidental. I és que la digitalització dels nostres temps té un paper destacat en la construcció dels nostres cossos i, especialment, en la construcció de la mirada que projectem sobre aquests. De la mateixa manera, influeix en el nostre imaginari privat en relació amb l’espiritualitat o amb les relacions amoroses que mantenim.

Direcció, coreografia i interpretació: Núria Guiu Sagarra
Acompanyament artístic: Esther Freixa, Sònia Gómez
Assessorament dramatúrgic: Lluc Ubach
Disseny de l’escenografia i assessorament de vestuari: Lola Belles
Foto i vídeo: Alice Brazzit
Disseny de llums: Joana Serra
Tècnic: Sergio Roca
Producció i mànager: Fani Benages
Agraïments: Claudia Mirambell, Alicia Kopf, Telemann Rec., Carles Decors, Claudia Brufau, Søren Evinson

Una coproducció de Grec 2020 Festival de Barcelona, La Briqueterie (París) i Núria Guiu Sagarra.
Aquest espectacle ha fet residències a la Sala Hiroshima (Barcelona), La Caldera Les Corts (Barcelona), Graner – Centre de creació de dansa i arts vives, Cra’p (Mollet del Vallès) i La Briqueterie (París).

Estrena el 22 de juliol dins el Festival Grec de Barcelona

Photo ©Alicia Kopf