Graner

› Residències

Raquel Tomàs i Laboratorio PuntoD

Col·laboracions, 2015

Raquel Tomàs : Dramaturga i directora escènica. Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre, després d’una estada a la Nouvelle Sorbonne de París. Treballa com a dramaturga amb altres creadors i en projectes personals multidisciplinars. El seu darrer projecte “Exvots, i si demanéssim les coses que volem a qui ens les pot donar?” va passar per diferents formats (expositiu al Museu dels Sants o el Centre d’Art Santa Mònica dins l’exposició col·lectiva “Figures del desdoblament”, performàtic escènic amb Orlando a l’Escena Poblenou, conferència performativa al Museu de Cultures del Món.) i per diferents països (amb una beca del Conaculta a Mèxic). Habitualment col·labora amb el coreògraf Quim Bigas (en el projecte Appraisers i a La Llista) i la seva darrera peça escènica fou “Diente de oro”, un projecte català-mexicà al Sâlmon< Festival del Mercat de les Flors-Graner, peça de la qual va signar la direcció i dramatúrgia i on hi feia de performer. En diferents ocasions ha rebut beques com ara la beca Incubadora del PNRM o la beca Iberescena. Ha estat resident del Graner dins el projecte #FF80 i alguns dels seus textos o projectes han estat estrenats al Temporada Alta, el Grec o el festival Lola, entre d’altres.

Laboratorio PuntoD: Laboratori de Moviment i Creació Escènica, amb seu a Guadalajara, Jalisco, Mèxic, és un espai que desenvolupa i investiga línies contemporànies de creació escènica al voltant del cos, el moviment, l’espai, la creació en temps real i els sistemes transdiciplinars i interactius . Al capdavant s’hi troba l’artista escènica Olga Gutiérrez, qui des del 2004 investiga al voltant dels conceptes “escena” i “art (artifici)”; en les seves peces involucra llenguatges com la dansa, el teatre, la performance, el vídeo, la multimèdia, la instal·lació, la música in situ amb la idea d’entreteixir i conformar una escena complexa que estableixi un diàleg amb l’espectador del Segle XXI.

https://laboratoriopuntod.com/

http://cargocollective.com/laraqueltomas

  • 2015 · col·laboració Festival Sâlmon< i Fidcu Uruguay · Diente de oro

Pillamos a Olga Gutiérrez, Temoc Camacho y Raquel Tomàs en una pausa para que nos cuenten sobre Diente de Oro, pieza mex-cat que estrenan el viernes a las 20h en el Graner dentro del Sâlmon< Entradas aquí: http://ow.ly/UZBxI

Publicada por Graner en Miércoles, 25 de noviembre de 2015