Graner

› Residències

Roberto Olivan

Col·laboracions, Amb Mercat de les Flors, 2014, 2015

Creador internacional, inicia la seva formació a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola P.A.R.T.S. de Brussel·les. Serà la capital belga el punt clau en la solidificació de la seva trajectòria artística. Dóna els seus primers passos com a ballarí professional treballant a la prestigiosa companyia Rosas, dirigida per Anne Teresa De Keersmaeker. També ha ballat sota la direcció dels reconeguts creadors Robert Wilson, Tom Jansen i Josse de Pauw. Actualment, Olivan és el director de R.O.P.A. – Roberto Olivan Performing Arts, companyia de dansa que neix a Brussel·les l’any 2001. Així mateix, dirigeix el Festival Deltebre Dansa, esdeveniment internacional celebrat anualment des del 2004 i del qual també n’és el fundador.

Olivan també crea encàrrecs per a companyies de dansa, universitats, escoles, conservatoris i centres de dansa de tot el món. La seva carrera ha sigut molt versàtil. En els darrers anys, ha estat impartint classes i tallers per tot el món, a més de desenvolupar la seva carrera com a coreògraf i ballarí al sector cinematogràfic. Ha sigut el director artístic d’importants esdeveniments culturals i membre del jurat en diversos concursos de dansa. Ha participat en trobades sectorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i forma part del Consell Assessor de Cultura de la Generalitat de Catalunya a l’àrea de les Terres de l’Ebre.

Carrera intensa reconeguda mundialment: Premi Nacional de Cultura 2014 (Catalunya), Premi Ciutat de Barcelona 2013 (Catalunya), Premi FAD Sebastià Gasch de les Arts Parateatrals 2012 (Catalunya) i Premi a la Creació Contemporània SACD 2001 (Bèlgica) de la Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques, a més de diverses nominacions.

https://robertoolivan.com

  • 2014 · amb Gregory Maqoma i col·laboració Festival Grec · Lonely Together
  • 2015 · amb Gregory Maqoma i amb el Mercat de les Flors · Lonely Together