Graner

› Residències

Vértebro

Col·laboracions, Convocatòria pública, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020

Vértebro som Ángela López, Juan Diego Calzada i Nazario Díaz. Juntes des de 2007, la nostra feina es caracteritza per una particular barreja de disciplines i l’expansió del nostre imaginari andalús fins a la seva màxima potència. A Córdoba vam comissariar ‘Beautiful Movers’, un miracle-trobada per a l’escena contemporània per on han passat creadors com Rodrigo García, Idoia Zabaleta, Societat Doctor Alonso, El Conde de Torrefiel, Patricia Caballero o Pilar Albarracín. A partir de 2013, i dins del ‘Díptico por la identidad’, vam realitzar una sèrie de peces i accions al voltant de qüestions identitàries, amb el desig de proposar un context de pensament i acció que visibilitzi conceptes permeables sobre gènere, fe, política o sexualitat. ‘Díptico por la identidad’ es va estrenar al febrer de 2019 a Reims Scenes d’Europe (França), i és una coproducció amb TNT Terrassa Noves Tendències (Barcelona), Naus Escorxador – Centre Internacional d’Arts Vives (Madrid) i Graner-Festival SÂLMON< (Barcelona). El 2020, coincidint amb el canvi de dècada, hem decidit no produir cap espectacle. És temps per a <Barbecho>.

  • 2015 · col·laboració TNT · Oro de Nazario Diaz
  • 2017 ·convocatòria pública · Dios tiene vagina
  • 2018 · convocatòria pública · Jura de Bandera
  • 2019 · col·laboració Festival SÂLMON< · Jura de Bandera
  • 2020 · convocatòria pública investigació · Barbecho

SOBRE EL PROJECTE D’INVESTIGACIÓ EN RESIDÈNCIA:

‘Barbecho / Floración’ és una proposta de Vértebro que té com a objectiu generar un període de reflexió i regeneració sobre el nostre propi col·lectiu (entès com a ens que produeix peces escèniques i coordina contextos de pensament i acció al voltant de les arts performatives), a través d’una sèrie de trobades que tindran lloc el 2020 i 2021.

‘Barbecho’, l’etapa específica d’el projecte amb la qual apliquem al programa d’ajudes a la creació de Graner en la modalitat Residències d’investigació, proposa un temps de desacceleració per repensar les nostres metodologies de “fer en col·lectiu” i un temps d’obertura per posar a prova les nostres pràctiques i desitjos amb altres agents pertanyents i circumdants a l’àmplia comunitat de Graner.

El 2021 hem plantejat una última etapa (‘Floración’) de reflexió, praxi i aplicació d’aquestes troballes al voltant de fórmules creatives comunitàries, amb l’objectiu de generar una sèrie de treballs per a l’escena, amb paràmetres nous als que veníem desenvolupant en els últims sis anys, per a això tractarem de trobar altres recursos, ajudes i aliances en altres entitats públiques o privades.

‘Barbecho / Floración’ prendrà formes diverses segons el context; un pseudo-programa lectiu, una escola temporal i incerta, una pràctica comissarial expandida en el temps, col·lateral i indirecta, seguint l’estela del nostre encuentromilagrofestival Beautiful Movers, una publicació de salvament sobre pràctiques artístiques.

En definitiva, es tracta de prendre un temps allunyades dels sistemes de producció tradicionals per pensar-nos com a col·lectiu i deixar-nos nodrir i afectar, per enriquir les nostres estratègies i nocions preconcebudes sobre autoria, de cara a la nostra producció futura

http://www.vertebro.es/

Facebook: https://www.facebook.com/vertebro.teatro
Instagram: https://www.instagram.com/vertebro_/
Vimeo: https://vimeo.com/user4081204

Foto portada ©Madero Cubero