Graner

› Notícies

Segona edició del BAR YOLA

BAR YOLA, trobada laboratori al voltant de la relació entre pedagogia i arts vives

Bar Yola és un bar, entre altres coses. Un que es troba davant d’un teatre on hem anat sempre abans i després de veure alguna obra, allà diluïm l’ansietat produïda pel que veurem o comentem què acabem de veure. També és un programa que proposa el transvasament d’eines escèniques a contextos educatius adscrit al Festival SÂLMON<. Després d’una primera edició durant la 7a edició del Festival, ara arriba una segona edició del BAR YOLA del 30 de gener al 16 de febrer de 2020.

Si en l’edició anterior ens situàvem a la barra, el 2020 entrem fins a la cuina del Bar. A través de diferents sessions de treball participarem d’alguns dels processos de creació que esdevenen en les obres programades, així com en la seva dissolució en els ulls, en la memòria i en la vida. Però, sobretot, posarem de nou el focus en les similituds entre la caixa negra i l’aula, el fet escènic i la naturalesa de l’aprenentatge, el que poden donar-se entre elles, la proximitat que han que tingut sempre. Bar Yola torna a obrir i aquí hi trobem en Fer i en Javi, com sempre, i aquesta vegada amb més col·legues.

Javier Cruz: Javier Cruz: Treballo en projectes relacionats amb el dibuix, el fet escènic, feines de paleta i les potències performatives lligades a l’oralitat i altres textualitats, sovint desembocant en el disseny de situacions. He treballat individualment o des dels col·lectius Elgatoconmoscas i PLAYdramaturgia, habitualment com a artista, eventualment com a comissari o docent. He format part de l’equip de programació de Teatre Pradillo i actualment en del festival Bosque R.E.A.L.. En els últims anys he col·laborat amb les artistes Cris Blanco, María Jerez, Nyamnyam i Cuqui Jerez.

Fernando Gandasegui: Passejo entre la creació, el comissariat, la investigació, la crítica i la pedagogia en arts vives i visuals. Vaig formar part de l’equip de programació de Teatre Pradillo i del col·lectiu PLAYdramaturgia. Actualment coordino la plataforma web o lliure comunitat d’arts escèniques Teatron.


BAR YOLA, trobada laboratori al voltant de la relació entre pedagogia i arts vives, en el marc del Festival SÂLMON< 20

Dates: Sessions entre el 31 de gener i el 16 de febrer de 2020

Preu: 25€ (entrades de l’itinerari d’obres proposades incloses)

Més info: amiquel@granerbcn.cat // Inscripcions AQUÍ

Programa obert a qualsevol persona relacionada amb la pedagogia i interessada en els llenguatges propis de les arts vives.

El programa es desenvoluparà en castellà.