Ariadna Montfort

L’Ariadna Montfort està en residència al Graner amb el seu equip treballant en la peça Moaré. Es tracta del projecte guanyador del Premi Institut del Teatre i s’estrenarà dins el Grec Festival de Barcelona a la Sala Hiroshima. Ella mateixa ens ho explica en aquest vídeo.

Acompanyen l’Ariadna la Blanca Tolsà Rovira, Gaetano Badalamenti, Ioseba Yerro Izaquirre, Àngela Boix Duran, Volans, Lluís Cmapos, Hug Bonet, Eduard Rosselló, Laura Clos, Adriana Parra, Estela Merlos i Alba Pujol.

Javier Guerrero – Montón de Paja & Trigo

Javier Guerrero (Montón de Paja & Trigo) ha estat en residència al Graner, en col·laboració amb el Premi IT, desenvolupant i creant una versió site-specific de la peça curta Avenida Paradise, que ha presentat dins la Nit dels Museus al Museu de Cultures del Món. Ell mateix ens explica quin és el punt de partida de la peça.

‘Biblioteca en Dansa’ de Neto Machado i Jorge Alencar

Hi havia una vegada una biblioteca; on s’hi balla.

En un espai creat per reunir ficció, història, teoria i poesia, artistes de Barcelona conversen amb el públic, cara a cara, i hi comparteixen coreografies que van marcar les seves vides.

A la “Biblioteca de Dansa” cada artista que hi participa és com un “llibre viu”, que està disponible durant dues hores perquè el públic accedeixi a diferents “contaccions”, durant el temps que vulgui i en l’ordre que desitgi.

Com es documenta la dansa amb el propi cos?

Neto Machado i Jorge Alencar són dos artistes brasilers que treballen amb la dansa, el cinema i el teatre i que adoren pensar la història com una manera de moure el present. A Barcelona han treballat al Graner i amb artistes locals vinculats a la dansa per construir la “Biblioteca de Dansa”.

……………………………

Direcció i concepció: Neto Machado i Jorge Alencar

Artistes que hi participen: Álvaro de la Peña, Bea Fernández, Cris Celada, Javier Guerrero, Toni Jodar i Zaida Torrego.

Lloc: Biblioteca Francesc Candel (Carrer de l’Amnistia Internacional, 10. Sota del Graner)

Dia: Dimecres 31 de maig

Horari: 18’30 a 20’30h (el públic pot arribar en qualsevol moment i participar-hi l’estona que vulgui)

Entrada gratuïta

 ……………………………

Més informació dels creadors:

Neto Machado és un artista brasiler que treballa en els camps de la dansa, el teatre, les arts visuals i el cinema. Neto és un dels responsables del festival anual “IC-Encuentros de Arte”, que es fa cada agost a Salvador – Bahia – Brasil. Els seus treballs artístics s’han vist a més de 50 ciutats del Brasil i també ha participat en diferents projectes a Europa, amb Jan Ritsema, Xavier Le Roy, Thiago Granato i Bojana Cvejić. Neto també ha participat en molts contextos de residències artístiques, entre ells: Akademie Schloss Solitude y PACT Zollverein, Alemania; MIT, EE.UU. Centro Chorégraphique Nacional de Montpellier i PAF, Francia; Festival de Steirischer Herbst, Austria, Festival Panorama, Río de Janeiro, entre d’altres.

Més informació: netomachado.com

Jorge Alencar es dedica a la dansa, l’audiovisual, el teatre, el comissariat artístic, l’escriptura i l’educació. Graduat en Comunicació Social (UCSAL) i Dansa (UFBA), també té una Màster en Arts Escèniques (UFBA). Entre les seves obres hi trobem el llargmetratge “Pinta” i l’stand up dance comedy “Tombé”. Les seves obres han girat per totes les regions brasileres i en diferents contextos internacionals. El 2016 va participar a l’exposició coreogràfica “Temporary Title” de Xavier Le Roy al Centre Pompidou (Festival d’Automne – París) i va dirigir performances èpiques amb dotzenes de drag queens a Salvador (Brasil). Des del 2006 s’encarrega del IC-Encontro de Artes i, des del 1998, dinamitza el col·lectiu artístic brasiler Dimenti.

Més informació: jorgealencar.com.br

 Fotos: Vladmir Opsenic

 Captura de pantalla 2017-05-24 a las 17.30.20

Aimar Pérez Galí

Aimar Pérez Galí, Mar Medina, Miquel Fiol i Almudena Pardo estan desenvolupant el projecte Èpica, que s’estrenarà dins el Sónar Festival, al Mercat de les Flors el dia 15 de juny. En aquesta nova peça de l’’Aimar, ell i tres intèrprets més, entreguen la seva energia i s’ofereixen com agents d’excitació espai-temporal en una sessió de techno èpic. Ell mateix ens ho explicar, ara que el tenim en residència de creació al Graner.

Carmelo Fernández

Carmelo Fernández tanca una residència de creació al Graner on ha seguit desenvolupant el seu projecte ‘Indicaciones amplificadas’ amb l’acompanyament en aquesta part del procés de Sonia Gómez i el suport del Leal.Lav. Ell mateix ens ho explica en aquest vídeo.

Big Bouncers

El col·lectiu Big Bouncers ha passat pel Graner en residència tècnica, treballant en la seva nova peça O.V.N.I. que presentarà dins el Sismògraf 2017.

Obertura del procés ‘Eclipse’ de Carme Torrent i Quim Bigas

Al 2015, dins de la programació “Sosteniendo la pregunta, ¿Qué puede un cuerpo?” comissariada per Paz Rojo, vam presentar la peça coreogràfica “Eclipse, la imagen siempre llega tarde”, que sorgeix de la conversa entre nosaltres i el treball que hem generat, a través de les pràctiques pròpies. Aquesta forma de compartir pràctiques i maneres de fer és afectada pel present en el qual ens trobem tot facilitant “una tercera” pràctica.

Dins del marc proposat fa dos anys, vam presentar una proposta de moviment d’uns 25 minuts de durada. Actualment, tenim la curiositat de rescatar aquesta proposta i posar-la en comú. La curiositat ve de l’apropament al voltant de pràctiques que s’extenen en el temps, la noció de conversa i el potencial de trobada.

Dissabte 11 de Març a les 17:30 a la Sala M del Graner, compartirem el darrer present d’Eclipse. Durada: 1 hora.

ECLIPSE CAPTURA

Carme Torrent i Quim Bigas

La Carme Torrent i en Quim Bigas han iniciat aquesta setmana el primer de quatre períodes de residència que realitzaran al Graner al llarg d’aquest 2017.  Com a context, ells mateixos ens expliquen que el gener de 2015 van ser convidats a participar en el Festival Sosteniendo la pregunta  ¿Qué puede un cuerpo?-  en  La Casa Encendida,Madrid, i allí va néixer Eclipse , la imagen siempre llega tarde, projecte que seguiran habitant durant aquestes quatre residències.

Assaig obert “Bailarina Hipnótica”

OBERTURA DEL PROCÉS EL DIUMENGE 12 DE FEBRER A LES 18H AL GRANER.

Bailarina Hipnótica és una versió del projecte ‘Bailarina’ de Sonia Gómez. Un solo que treballa la proposta de la seqüència de 8 pautes de moviment de ‘Bailarina’ amb les pautes de la memòria de la transmissió i les converteix en suggestions de trance. La Suggestió hipnòtica i La paraula sobre el moviment del cos, sobre la mirada d’un cos.

Creació i interpretació Begoña Cuquejo

Acompanyament artístic: Roberto Frattini i Sonia Gómez

Producció: Festival Alt Vigo

Ajudant de Producció Artística: Astrid Baldissera

Residència: El Graner, Barcelona.

Espai Sonor: Estevo Creus, Cora Novoa

Agraïments: Patricia Varela, Fran Martínez, Jesús Rubio, Maciek Sado, Matías Daporta, Marta Failde.

Procés realitzat al Graner durant 3 setmanes i una setmana a ProjetH107 Gèneve, produït per FestivAlt Vigo 2017. 

bailarinahipnotica_cartelprovisional (1)

MAPES CONCEPTUALS GRANER 12 – 16

Amb la intenció que esdevingui una eina per agafar perspectiva i seguir treballant en el suport a la creació hem creat aquest mapes conceptuals que recullen algunes de les línies de treball dels darrers cinc anys del Graner en la concreció dels projectes i dels residents de creació amb els que hi hem treballat conjuntament.

Els pengem al web (i també els podeu veure en mida xxl a la paret del Graner) per si són del vostre interès:

MAPA RESIDÈNCIES DE CREACIÓ 2012-16

MAPA CICLES FF80 I DANSA ARA 2012-16

MAPA SÂLMON< FESTIVAL 2012-16

MAPA PROJECTE EN RESIDÈNCIA 2012-16

Captura de pantalla 2017-01-27 a las 16.40.25