Big Bouncers

El col·lectiu Big Bouncers ha passat pel Graner en residència tècnica, treballant en la seva nova peça O.V.N.I. que presentarà dins el Sismògraf 2017.

Obertura del procés ‘Eclipse’ de Carme Torrent i Quim Bigas

Al 2015, dins de la programació “Sosteniendo la pregunta, ¿Qué puede un cuerpo?” comissariada per Paz Rojo, vam presentar la peça coreogràfica “Eclipse, la imagen siempre llega tarde”, que sorgeix de la conversa entre nosaltres i el treball que hem generat, a través de les pràctiques pròpies. Aquesta forma de compartir pràctiques i maneres de fer és afectada pel present en el qual ens trobem tot facilitant “una tercera” pràctica.

Dins del marc proposat fa dos anys, vam presentar una proposta de moviment d’uns 25 minuts de durada. Actualment, tenim la curiositat de rescatar aquesta proposta i posar-la en comú. La curiositat ve de l’apropament al voltant de pràctiques que s’extenen en el temps, la noció de conversa i el potencial de trobada.

Dissabte 11 de Març a les 17:30 a la Sala M del Graner, compartirem el darrer present d’Eclipse. Durada: 1 hora.

ECLIPSE CAPTURA

Carme Torrent i Quim Bigas

La Carme Torrent i en Quim Bigas han iniciat aquesta setmana el primer de quatre períodes de residència que realitzaran al Graner al llarg d’aquest 2017.  Com a context, ells mateixos ens expliquen que el gener de 2015 van ser convidats a participar en el Festival Sosteniendo la pregunta  ¿Qué puede un cuerpo?-  en  La Casa Encendida,Madrid, i allí va néixer Eclipse , la imagen siempre llega tarde, projecte que seguiran habitant durant aquestes quatre residències.

Assaig obert “Bailarina Hipnótica”

OBERTURA DEL PROCÉS EL DIUMENGE 12 DE FEBRER A LES 18H AL GRANER.

Bailarina Hipnótica és una versió del projecte ‘Bailarina’ de Sonia Gómez. Un solo que treballa la proposta de la seqüència de 8 pautes de moviment de ‘Bailarina’ amb les pautes de la memòria de la transmissió i les converteix en suggestions de trance. La Suggestió hipnòtica i La paraula sobre el moviment del cos, sobre la mirada d’un cos.

Creació i interpretació Begoña Cuquejo

Acompanyament artístic: Roberto Frattini i Sonia Gómez

Producció: Festival Alt Vigo

Ajudant de Producció Artística: Astrid Baldissera

Residència: El Graner, Barcelona.

Espai Sonor: Estevo Creus, Cora Novoa

Agraïments: Patricia Varela, Fran Martínez, Jesús Rubio, Maciek Sado, Matías Daporta, Marta Failde.

Procés realitzat al Graner durant 3 setmanes i una setmana a ProjetH107 Gèneve, produït per FestivAlt Vigo 2017. 

bailarinahipnotica_cartelprovisional (1)

MAPES CONCEPTUALS GRANER 12 – 16

Amb la intenció que esdevingui una eina per agafar perspectiva i seguir treballant en el suport a la creació hem creat aquest mapes conceptuals que recullen algunes de les línies de treball dels darrers cinc anys del Graner en la concreció dels projectes i dels residents de creació amb els que hi hem treballat conjuntament.

Els pengem al web (i també els podeu veure en mida xxl a la paret del Graner) per si són del vostre interès:

MAPA RESIDÈNCIES DE CREACIÓ 2012-16

MAPA CICLES FF80 I DANSA ARA 2012-16

MAPA SÂLMON< FESTIVAL 2012-16

MAPA PROJECTE EN RESIDÈNCIA 2012-16

Captura de pantalla 2017-01-27 a las 16.40.25

Sonia Gómez i Pere Jou

Sonia Gòmez i Pere Jou han passat pel Graner en residència just abans d’estrenar ‘Apel·lació a la pedra’, una proposta que és la primera rèplica del Festival Sismògraf 2017. Sònia Gómez i Pere Jou ballaran, miraran i dialogaran amb les escultures de Miquel Blay, que s’exposen al Museu de la Garrotxa. L’espectacle, creat especialment per a la cloenda de l’Any Blay.

Ells mateixos ens ho expliquen

Bea Fernández

Bea Fernández està en residència al Graner dins un procés d’investigació sobre la partitura en l’escena. El punt de partida és la partitura que pot ajudar a l’intèrpret a desenvolupar una composició en directe. Ella mateixa ens ho explica!

Magdalena Brezzo

L’artista Magdalena Brezzo (nascuda a l’Uruguay però afincada a Mèxic) ha passat pel Graner en residència artística i ens explica el seu nou projecte “Cosas que suceden en México pero que no pueden ser dichas en México” i que veurem dins el Sâlmon<16.

Natalia Jiménez i Jorge Gallardo

Natalia Jiménez i Jorge Gallardo estan en residència tècnica al Graner per seguir treballant en la seva peça “la obra vacía”, que presentaran dins el Mesdedanza de Sevilla, dins del Cicle Creacions en Procés.