Taller de dansa intergeneracional amb Álvaro de la Peña

La dansa no té edat.

La dansa és, en cert sentit, com la vida: és millor viure-la que pensar-la.

En aquesta trobada, a més d’experimentar, ens aproparem al moviment buscant parcel·les de nosaltres mateixos i dels altres que no acostumem a tractar. Les formes com cadascú de nosaltres ens movem  les aprofitarem per a transformar-les en píndoles expressives. Aquelles que ens costin, o no tinguem, les incorporarem dels altres, perquè la manera de créixer és contagiar-se.

També és important saber que tot allò que farem té un sentit doble: és per a tú i també per als altres. Tanca els ulls, somia despert i comparteix.

Titulat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de Barcelona (Institut del Teatre, 1981) en l’especialitat de Pedagogia de la Dansa, Álvaro de la Peña ha ballat amb el Ballet Contemporani de Barcelona i amb la companyia Heura. L’any 1983 treballa en el Folkwang Tanz Studio (Essen, Alemanya), dirigit per Susan Lynke, sota la direcció artística de Pina Bausch. Durant tres temporades balla com a solista en el Gran Teatre del Liceu. Participa com a actor-ballarí en espectacles de Iago Pericot i José María Rodero. Balla amb la companyia d’Avelina Argüelles i Nats Nus i participa com a coreògraf en la companyia Dart. Posteriorment crea, amb Juan Carlos García i Claudio Zulián, Lanònima Imperial.

El 1993 funda la companyia Iliacan, creant més de 20 espectacles.

Durant un temps, treballa com a professor de dansa a l’Institut del Teatre, a més de donar classes i tallers a diferents centres, tant nacionals com internacionals. A partir de l’any 2009 desenvolupa una línia de treball, sota la denominació de “Danza para  cualquiera”, amb la qual pretén apropar la dansa a la societat. Parteix de la premissa de que, encara que la dansa no és per a qualsevol, qualsevol pot tenir-ne accés a la mateixa.

Ha compaginat la seva activitat en la companyia Iliacan amb la col·laboració com a coreògraf en òpera, teatre i televisió.

Va ser fundador de La Caldera, associació cultural que va rebre el Premi Nacional de Dansa 2006 que atorga la Generalitat de Catalunya.

Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

Diumenge 12 d’abril

Primer torn: de 9:45 a 11:00. Infants d’1 a 4 anys / Segon torn: de 11:15 a 12:30. Infants a partir de 5 anys

El Graner

3€

Durada: 1:15h

ENTRADES AQUÍ

Captura de pantalla 2015-03-24 a la(s) 12.34.59

Deixa un comentari