Presentació Projecte Tàndem Escola Bàrkeno 2n any

El Mercat de les Flors-Graner formem Tàndem amb l’Escola Bàrkeno del barri de la Marina a la Zona Franca de Barcelona, un projecte promogut per la Fundació Catalunya-La Pedrera, acompanyat pel Consorci d’Educació de Barcelona i coordinat per l’equip pedagògic del Mercat de les Flors/Graner.

Un projecte il•lusionant de pràctica artístico-pedagògica que obre processos transformadors.

Hem dibuixat el nostre projecte Tàndem a partir de tres eixos principals. La formació, permanent i personalitzada a tot el claustre de professors, que  ha facilitat uns recursos i metodologies per transmetre obertament els conceptes bàsics de la dansa als nens i nenes de l’escola. El treball de la dansa dins l’horari lectiu com una matèria més per entendre, descobrir i construir un treball transversal a totes les altres matèries que estableix el currículum d’Educació Primària. I la participació a l’aula del  consell de coreògrafs,  Àngels Margarit i Claudi Bombardó, que ha contribuït i augmentat el coneixement del treball de la dansa des de la visió professional del coreògraf.

D’aquesta estreta relació sorgeix un procés artístic i creatiu que tota la comunitat Bàrkeno (mestres, alumnes, pares, mares, família, Consorci d’Educació, Fundació Catalunya-La Pedrera, Graner i Mercat de les Flors) en sessió tancada vol compartir a l’escenari del nostre teatre.

S’hi presentarà una proposta coreogràfica dirigida per Àngels Margarit i Claudi Bombardó, emmarcada en el 2n any del Projecte Tàndem, impulsat per Fundació Catalunya-La Pedrera, acompanyat pel Consorci d’Educació de Barcelona i coordinat per l’equip pedagògic del Mercat de les Flors/Graner.

http://barkenodansa.blogspot.com.es/

21 de juny

11:00h

Sala MAC

13239457_1064001416979282_5190734988021414679_n

Escoles Tàndem al Diari Ara

El diari Ara en el seu suplement Criatures ha dedicat un extens article sobre les Escoles Tàndem, i més concretament sobre la iniciativa de l’Escola Bàrkeno, que integra la dansa en el seu dia a dia amb la col·laboració del Mercat de les Flors-Graner. TÀNDEM és un projecte en col·laboració entre la Fundació Catalunya –La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona.

AQUÍ POTS LLEGIR L’ARTICLE

Captura de pantalla 2016-03-14 a las 11.18.31

PAS A DOS amb l’Escola Bàrkeno

PAS A DOS ÉS EL NOM QUE DONEM AL PROJECTE TÀNDEM ENTRE L’ESCOLA BÀRKENO I EL MERCAT DE LES FLORS-GRANER en la seva primera edició (curs 2014/15).
Li diem així agafant el terme dansístic “pas de deux” de referent, que vol dir un duet entre dos ballarins. Així, l’escola Bàrkeno i el Mercat de les Flors-Graner fan un duet educatiu i han dut a terme el primer any del projecte Tàndem durant el curs 2014-15.

TÀNDEM és un projecte en col·laboració entre la Fundació Catalunya –La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona. Escoles Tàndem és un projecte educatiu innovador de la Fundació Catalunya La Pedrera en què centres educatius, a través del partenariat amb institucions de referència del país, treballen conjuntament amb l’objectiu de fomentar l’èxit educatiu. Aquest projecte es basa en l’especialització curricular d’aquests centres en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals…). Amb una durada total de tres anys, el projecte Tàndem Escola Bàrkeno – Mercat de les Flors pretén crear un lloc ampli i sensible on el llenguatge de la dansa i les arts del moviment siguin vehicle alhora que matèria, i descoberta alhora que vivència.

A les Escoles Tàndem es concreta un projecte educatiu que gira a l’entorn d’una especialització en una matèria que vertebra el currículum de les escoles. L’especialització s’aconsegueix a través del partenariat de centres educatius amb institucions de referència, amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació i la col·laboració del departament d’Ensenyament. Aquesta especialització pot variar segons la institució de referència que formi part del tàndem (música, ciències, matemàtiques, audiovisuals, etc.) i no comporta obviar les competències bàsiques que tot alumne ha d’adquirir. Al contrari, l’especialització vol ser un element clau per potenciar aquestes competències.
www.escolestandem.cat

Vols consultar com ha anat el primer any del PAS A DOS? Aquí trobaràs tot el material que hem generat per fer el seguiment i visibilitzar la feina feta durant el primer curs:

MEMÒRIA PROJECTE TÀNDEM, ESCOLA BÀRKENO 2014/15

CRONOGRAMA 2014/15

EL CUB, SINOPSI 2014/15

Captura de pantalla 2016-03-09 a las 14.24.56

PAS A DOS AMB L’ESCOLA BÀRKENO

PAS A DOS ÉS EL NOM QUE DONEM AL PROJECTE TÀNDEM ENTRE L’ESCOLA BÀRKENO I EL MERCAT DE LES FLORS-GRANER en aquesta primera edició.

Li diem així, agafant el terme dansístic “pas de deux” de referent, que vol dir un duet entre dos ballarins. Així, l’escola Bàrkeno i el Mercat de les Flors-Graner fan un duet educatiu i han dut a terme el primer any del projecte Tàndem durant el curs 2014-15.

TÀNDEM és un projecte en col·laboració entre la Fundació Catalunya – La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Així, el Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona. Escoles Tàndem és un projecte educatiu innovador de la Fundació Catalunya La Pedrera en què centres educatius, a través del partenariat amb institucions de referència del país, treballen conjuntament amb l’objectiu de fomentar l’èxit educatiu. Aquest projecte es basa en l’especialització curricular d’aquests centres en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals…). Amb una durada total de tres anys, el projecte Tàndem Escola Bàrkeno – Mercat de les Flors pretén crear un lloc ampli i sensible on el llenguatge de la  dansa i les arts del moviment siguin vehicle alhora que matèria, i descoberta alhora que vivència.

Mireu quin munt d’accions hem realitzat ja el primer any!

Cronograma Niu

La Partida a la Festa Major de La Marina

Divendres passat “La Partida” va donar el tret de sortida a la Festa Major del barri de La Marina, on s’ubica el Graner. El nou govern de l’alcaldia de la ciutat es va traslladar al barri per verue l’espectacle i conèixer de la mà de les entitats del barri el projecte. “La Partida”, de la coreògrafa Vero Cendoya és un espectacle que s’ha gestat en part al pati i amb la col·laboració de l’Escola Bàrkeno dins el projecte Tàndem (Fundació Catalunya – La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Mercat de les Flors – Graner). La Partida és un projecte on també hi col·labora la Fira Tàrrega dins el marc dels Laboratoris de Creació.

El Graner té una trajectòria de 4 anys vinculant-se al barri de La Marina, dins la seva línia de treball d’implicació amb el territori i la ciutat, especialment en la vessant educativa (projecte escoles bressol, projecte En Residència, Estades Artístiques, tallers de dansa intergeneracional, articles pedagògics…) i amb “La Partida” a la Festa Major del barri s’ha donat la confluència de tota aquesta tasca de llarg recorregut.

partida2

partida1

La Partida a l’escola Bàrkeno

Dins les accions del projecte TÀNDEM, la cia. Vero Cendoya ha gestat la seva peça al pati de l’Escola Bàrkeno del Barri de La Marina. La col·laboració del Graner amb aquest projecte ha fet que els infants de l’escola fossin partíceps del procés de creació d’una obra de dansa contemporània, que a més a més s’inclou dins la programació d’actes de la Festa Major de La Marina. La Partida és un projecte és un projecte on també hi col·labora la Fira Tàrrega dins el marc dels Laboratoris de Creació.

El projecte TÀNDEM és un projecte de  Fundació Catalunya – La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Mercat de les Flors – Graner.

El Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona. Escoles Tàndem és un projecte educatiu innovador de la Fundació Catalunya La Pedrera en què centres educatius, a través del partenariat amb institucions de referència del país, treballen conjuntament amb l’objectiu de fomentar l’èxit educatiu. Aquest projecte es basa en l’especialització curricular d’aquests centres en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals…). Amb una durada total de tres anys, el projecte Tàndem Escola Bàrkeno – Mercat de les Flors pretén crear un lloc ampli i sensible on el llenguatge de la  dansa i les arts del moviment siguin vehicle alhora que matèria, i descoberta alhora que vivència.

www.escolestandem.cat

La Companyia Vero Cendoya presenta l’espectacle “La Partida” en el marc de la Festa Major de La Marina

Divendres 19 de juny a les 20.15h a la plaça de La Marina

LA PARTIDA és un espectable que busca la convivència i el diàleg artístic entre el futbol i la dansa contemporània, per a partir d’aquest diàleg plantejar-nos també interrogants vitals. Dues manifestacions artístiques radicalment diferents en quant al missatge, però molt semblants en la forma. En LA PARTIDA es posen en evidencia les similituds i diferències d’aquestes disciplines.

L’espectacle porta les ballarines a una pista de futbol, i a la vegada, exposa als futbolistes a una forma teatral.

És el Gol que marca la diferència? O són les regles del joc el que fan més accessible i comprensible el futbol per al gran públic ? Com podem fer que el llenguatge contemporani sigui mes accessible? Aquestes preguntes ens porten a reflexionar a través del futbol i la dansa sobre les necessitats de l’ésser humà i les seves prioritats.

Un espectacle en forma de partida que busca la conjugació de l’art i la fiscalitat pura, la passió i l’humor, la força i la sensibilitat, l’animalitat i la sofisticació.

partida1

lapartida2

Projecte Escola TÀNDEM 2014-17

Projecte en col·laboració: Fundació Catalunya – La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

El Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona. Escoles Tàndem és un projecte educatiu innovador de la Fundació Catalunya La Pedrera en què centres educatius, a través del partenariat amb institucions de referència del país, treballen conjuntament amb l’objectiu de fomentar l’èxit educatiu. Aquest projecte es basa en l’especialització curricular d’aquests centres en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals…). Amb una durada total de tres anys, el projecte Tàndem Escola Bàrkeno – Mercat de les Flors pretén crear un lloc ampli i sensible on el llenguatge de la  dansa i les arts del moviment siguin vehicle alhora que matèria, i descoberta alhora que vivència.

www.escolestandem.cat

El projecte:

A les Escoles tàndem es concreta un projecte educatiu que gira a l’entorn d’una especialització en una matèria que vertebra el currículum de les escoles. L’especialització s’aconsegueix a través del partenariat de centres educatius amb institucions de referència, amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació i la col·laboració del departament d’Ensenyament.

Aquesta especialització pot variar segons la institució de referència que formi part del tàndem (música, ciències, matemàtiques, audiovisuals, etc.) i no comporta obviar les competències bàsiques que tot alumne ha d’adquirir. Al contrari, l’especialització vol ser un element clau per potenciar aquestes competències bàsiques.

Escoles tàndem iniciades el curs 2014-2015

  • L’Escola Bàrkeno del barri de la Marina de la Zona Franca és una escola d’Educació Infantil i Primària del Consorci d’Educació de Barcelona, és una Escola Tàndem especialitzada en dansa i moviment amb el Mercat de les Flors.
  • L’Institut Les Termes és un centre de secundària públic de Sabadell, és una Escola Tàndem  especialitzada en música amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV)

498x325xescolestandem,P20text,P2002.jpg.pagespeed.ic.a_2QAzd-Yo