Trobada sobre art i comunitat dins el context BooMBeta

Trobada sobre art i comunitat dins el context ‘Boombeta’: 15-16 de juliol

Encetem un dispositiu de pensament  compartit a partir de l’eix temàtic: art i comunitat, dins les activitats del projecte BooMBeta. Un concepte tan ample i divers ens permet abordar una sèrie de temes o punts de partida que ens semblen interessants i que volem plantejar des de diferents punts de vista i dinàmiques de participació.

Dissabte 15 de juliol: art col·laboratiu i/o comunitari

 11- 13h: Comencem fent una crida a tothom que des de la seva experiència artística o teòrica treballa al voltant del concepte comunitat. No volem donar per suposades les preguntes i les respostes i, per tant, aquesta primera sessió de diàleg serà una conversa compartida per tots els assistents, dirigida per les facilitadores Asun Pie Balaguer, Esperanza González i Cristina Alonso, sobre el fet de treballar en comunitat. Entre tothom que hi participi es generarà una llista de preguntes, de qüestions o punts clau sobre el tema, que configuraran el futur pla de treball d’aquesta dinàmica de pensament que tot just encetem.

 A partir de crear aquest grup deliberatiu, la voluntat és dissenyar un full de ruta, amb contingut específic, que treballarem fins el juny del 2018.  El consens inclou autonomia pròpia per decidir i disposar de gestió pressupostària que ens ajudarà a formalitzar les properes cites.

 13-15h: Dinar col·lectiu al Graner

15-18h: La sobretaula es veurà enriquida amb les veus de diferents perfils (teòrics i pràctics) que treballen actualment el concepte de comunitat. A través de petites intervencions respondran les preguntes generades a la sessió del matí i relataran la seva experiència al voltant del tema que vertebra la trobada.

Comptarem amb: Nicolás Barbieri, Jorge Larrosa, Luz Muñoz, Sofia Asencio i Neus Ballús.

 Diumenge 16 de juliol*:

Volem dedicar el diumenge a focalitzar les reflexions i els dubtes sobre un tema més concret i específic, dins la mateixa línia de treball: economies.  Es tracta de debatre, dialogar i qüestionar-nos sobre economies possibles. Així, proposem dos diàlegs proactius i oberts amb:

11-12’30h Hans Laguna: ‘Renda Bàsica Universal i cultura’.

13-14’30h Luz Muñoz: ‘Zapatistas i altres experiències’.

Aforament limitat, cal inscripció prèvia a info@granerbcn.cat

1487597402_258585_1487597687_noticia_normal

 

pastillalogos_bombeta_210617

* la sessió de la trobada del dia 16 s’emmarca dins el context del projecte PEA (Programa d’Expansió Artística),  amb el suport de Fundació Banc Sabadell.

 El PEA és un projecte pilot que posa en diàleg cultura, innovació i empresa, amb l’objectiu de desenvolupar models organitzatius i mètodes de col·laboració eficaços i respectuosos amb la creació artística. El PEA proposa assessorament i un disseny conjunt d’accions enfocades a la recerca i la creació d’una relació justa entre els agents culturals, tant a nivell nacional com internacional, centrada en el newmanagement. 

Captura de pantalla 2017-01-31 a la(s) 13.34.43

Deixa un comentari