Graner

› Notícies

Vídeo de "Planeta Cobalto", taller d'arts vives d'Alba Rihe i Laila Tafur amb l'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'Institut MontjuÏc

Els processos d’investigació van units a la necessitat d’acció, a la suor, a la resistència i al cansament que implica una voluntat posada a disposició dels sabers i la supervivència (…) La categoria arts vives ha estat ampliada a arts zombies, que ja no són altra cosa que la imatge virtual del que eren, on se substitueix la presència per avatar i es canvia la carn per píxels… (Alba Rihe i Laila Tafur).

Lenguas Vivas va mutar en el Planeta Cobalto degut a l’estat d’emergència i confinament provocat pel coronavirus. L’Alba i la Laila van escollir com a suport l’inici d’un relat de ciència-ficció creat a partir d’un escenari fantàstic, en què els alumnes de l’assignatura eren cocreadors d’aquest nou lloc ficcionat. Aquests processos van dur a la fabricació col·lectiva de paisatges futuristes que, a base de missions enviades setmanalment, van obrir el debat sobre com volien que fos el Planeta Cobalto, els seus habitants, les seves reunions i festes, el seu llenguatge, el seu cos, etc., ja que la classe formava part de La Resistencia de Luzazul.

Lenguas vivas (ara Planeta Cobalto) : taller a l’aula d’arts vives d’Alba Rihe i Laila Tafur amb els i les alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Montjuïc Alejandra Alba, Nadia Alcario, Àlex Arce, Joan Franco, Leire Hereu, Tanya Hernández, Fátima Larossi, Pol Llàmbrich, Alexia López, David Meléndez, Sufyan Mohammad, Ainhoa Nadales, Valery Orellana, Iker Rodríguez, Álvaro Rubio, Yara Santos i Quim Solà.
El programa d’educatius del Graner Caixa d’Eines 2019-20 s’emmarca en el Pla de Barris de La Marina i ha comptat amb la mediació d’Arte Factum (sota el títol ‘Zones de contacte’).