Graner

› Notícies

El mes de març desplega 'Zones de contacte' en quatre centres educatius del barri

Abans d’acabar el mes de març us volem explicar com s’està desplegant Zones de contacte en diferents centres educatius del barri.

La Bea Fernández està treballant amb els infants de P3 de l’escola El Polvorí i amb ells i elles està experimentant sobre els conceptes dins i fora, lent i ràpid i, de manera orgànica a mida que han anat movent el cos han anat cap als conceptes sobre i sota.

A primària, en Xavier Manubens ha abordat conceptes com identitat de gènere, tolerància a la diversitat i la identitat com una construcció viva amb l’alumnat de 6è de l’Escola Seat fins ara al març. A partir d’exercicis col·laboratius i de la pràctica Drag, els i les alumnes estan buscant la producció d’una imatge identitària travessada per la idea de grup. S’han inventat noms nous per a tothom, pentinats i outfits. Els que el primer dia es quedaven asseguts, ben aviat ja van començar a participar-hi de forma pro-activa.

A l’Institut Montjuïc l’Alba Rihe està generant una Comunitat Interactiva Rara Corporal i Activadora que a través de la gamificació, i posant el cos al centre, activa el pensament situat i crític. Són experiències setmanals de dues hores i l’Alba hi està plantejant com repensar el joc i la seva ritualitat com element dinamitzador envers una època d’individualitat pautada. C.I.R.S.C.A vol transmetre que el context que habitem ens afecta i saber jugar amb la presència escènica en el dia a dia.

També a secundària, però en aquesta ocasió a l’Institut Domènech i Montaner, la Mariona Naudin ha començat a treballar dinàmiques teatrals basades en l’observació, l’escolta i la performance pública dels cossos a “Riure i Plorar”, amb pràctiques que porten l’alumnat a recórrer els límits de la pròpia identitat i les identitats col·lectives.

Mentre tot això passa a les aules i també al Graner (amb algunes sessions esporàdiques aquí al nostre espai), la mediació d’Artefactum està preparant la Segona Trobada de Mestres i Artistes, que tindrà lloc el 10 d’abril. En la propera notícia ja us ho explicarem!

Pots trobar més informació del programa d’educatius del Graner ‘Zones de contacte’ (en el marc de Caixa d’Eines i amb el suport del Pla de Barris) al nostre web: http://granerbcn.cat/educatius/