Silvia Batet

Bio:

Silvia Batet va estudiar el Grau Professional en Dansa Clàssica a València i el Grau Superior en Coreografia i Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. És professora i practicant de ioga, i s’ha format també en danses urbanes amb professors com Storm o Kanga Valls. En les seves coreografies combina diferents tècniques per parlar de la contemporaneïtat. Va guanyar el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2020 amb el seu segon treball, OBLIVION; una peça que es va estrenar en format llarg al Festival Grec 2021 i que s’ha ballat en més de quaranta ocasions en fins a set països europeus. El 2018 va rebre la prestigiosa beca danceWEB per al ImpulsTanz a Viena. Ha treballat per a companyies com La Fura dels Baus i ha estat resident en centres coreogràfics com La Caldera Centre de Creació (Barcelona), La Visiva (Barcelona), La Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers), L’Estruch (Sabadell) i Fabra i Coats Fàbrica de Creació (Sant Andreu, Barcelona).

https://www.silviabatet.com/

Residència:

Residència que forma part del Programa de mentoria del Pla d’Impuls de la Dansa. Aquest programa forma par t del II Pla d’Impuls de la Dansa 2023-2026, una iniciat iva del Depar tament de Cultura de la Generalitat en col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i l’associació de Companyies de Dansa de Catalunya (APCDC). És un programa de desenvolupament professional que t’ofereix acompanyament i orientació sobre totes les etapes de la cadena de valor d’una creació escènica.

Graner i La Caldera han seleccionat dues de les propostes que formen part del Programa per a fer una residència d’una setmana i acompanyar-la en relació a les seves pròpies línies de treball. En el cas de Silvia Batet s’ha dissenyat una residència contextual en diàleg amb dues residències creuades que conflueixen en el mateix període de residència i que han seguit un mateix full de ruta de contextualització del teixit artístic social i de converses i trobades al voltant de la gestió i la creació.

Arxiu residències Graner:

  • 2024 · col·laboració amb Pla d’Impuls de la dansa (Pograma de mentoria) · residència contextual
  • 2021 · col·laboració Premi Dansa IT · Oblivion