Norberto Llopis

Amb formació en dansa i filosofia, desenvolupo una pràctica artística i de pensament entorn del cos, el moviment i la performativitat. Aquesta pràctica cristal·litza en diverses formes, com ara obres escèniques, assajos sobre pràctica artística, conferències performatives, instal·lacions i accions duracionals. La meva recerca actual es centra en la pràctica amb i entorn de la noció d’operació en les arts escèniques.

@norbertollopissegarra

Fotos de Merche Llopis Segarra (retrat), de Mila Ercoli (L’operació) i de Miguel Lorenzo (performance, a l’IVAM, en el context Motors de creació, projecte impulsat per APDCV i APdC).

Projecte en residència

L’OPERACIÓ és una peça que es diu L’OPERACIÓ, versa sobre l’operació i està feta a base d’operacions, operacions com una incisió o una amputació quirúrgiques, com un empelt a la botànica, una funció matemàtica o una substitució de variants en càlcul, un operatiu estratègic militar o una simple operació bancària. L’operació en si mateixa és inabastable, només veiem els seus efectes. Una intervenció, un tall, una substitució, un reemplaçament, en si mateixos no es veuen, no es toquen, es veu un nou material, un material ara tallat, però no el tall en si mateix. L’OPERACIÓ és això entre les coses que no podem veure, però que no para de modificar i desafiar les nostres maneres de mirar, de significar, de relacionar-nos amb un objecte.

Arxiu residències Graner

  • 2024 · col·laboració amb el TNT · L’OPERACIÓ
  • 2023 · convocatòria pública · Moviments
  • 2021 · col·laboració amb el Festival Sâlmon ·  All things (un fragment)
  • 2016 · col·laboració Festival Sâlmon< · El Capitalista