Kha Villanueva

Bio:

Soc la Kha, feminitat travesti no binaria, actriu, performer, creadora escènica. Psicòloga de grup amb perspectiva transfeminista i antirracista. Centro el meu treball en l’exploració del psiquisme col·lectiu a través de la performance i del dispositiu escènic com a eina de transformació personal i social, focalitzant en corporalitats travestis i dissidents. Treballo en processos de creació pròpia i col·lectiva des de 2018: Dispositivo de encuentro con (2018), PORNOTOPIA (2020), HAMBRE (2021) i H(X)ME (lajaula) (2022). He desenvolupat la meva trajectòria escènica amb artistes com Tamara Cubas, Improvavel Produçoes i La Taimada entre d’altres. Graduada en Psicología per la UAB i postgraduada en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama per la UB. Àmplia experiència amb el treball amb grups amb diversos col·lectius en risc d’exclusió.

Projecte en residència:

g0-g0 és una conspiració travesti feta escena, un espai de proves on retòrcer les dinàmiques de poder que ens travessen, un exercici col·lectiu per reapropiar-nos dels nostres cossos que neix de la urgència de donar espai als nostres desitjos travestis i questionar radicalment qui mira. Utilitzem i subvertim el poder que ens dóna el dispositiu escènic per viure col·lectivament un simulacre d’altres possibilitats de distribució i circulació del poder.

Equip de treball:

Direcció i performance: Kha Villanueva. Grup de discussió: Lyn Diniz, Hache Mau y Marta Echaves. Espai: Roma Roma. Producció: Danja Burchard.

Arxiu residències Graner:

  • 2023 · col·laboració amb Antic Teatre · g0-g0

@por.notopiacollective