Feña Celedón

Soc Feña Celedón, coneguda com a Norma Mor o Muerte a la Norma. Soc una artista travesti multidisciplinària i activista xilena per les dissidències sexuals i de gènere. Dedico el meu cos de treball a la performance i a la direcció d’art. Investigo els límits de la performativitat del gènere a través del transformisme i pràctiques escèniques relacionades amb el Drag, buscant expandir les polítiques de la performativitat i la imatge. Com a tallerista, proposo metodologies pedagògiques per decolonitzar el gènere des del transformisme i dirigeixo el programa d’entreteniment crític Kobra Kuir. Soc llicenciada en arts de la representació teatral a la Universitat Finis Terrae i titulada com a actriu, amb un postgrau en pedagogia teatral i art a la Universidad de las Américas (Santiago de Xile).

@muertealanorma

Projecte en residència

El projecte El Archivo Vivo de lo Efímero: La Práctica Artística del Transformismo és un projecte que busca recuperar i preservar l’aportació cultural de transformistes del passat que van contribuir a la construcció d’un llegat cultural històric en les arts escèniques i el Transformisme Drag. A través de la recreació de les performances realitzades per aquestes artistes, utilitzant el lipsync com a eina principal, la meva intenció és generar un arxiu viu performatiu que ens permeti estudiar millor aquesta pràctica, investigant gestos, procediments, estètiques i cançoners que ens permetin reconèixer millor el nostre present. Aquest arxiu es transformarà en una peça escènica que actualitzarà i rememorarà les performances d’aleshores en un cos contemporani drag.

Arxiu residències Graner

  • 2024 · convocatòria pública Barcelona Crea – Fàbriques de Creació · El Archivo Vivo de lo Efímero: La Práctica Artística del Transformismo