“La plaça íntima” va ser una proposta de Vulnus, arts vives i recerca, que va obrir l’espai públic del barri. En aquesta plaça tan particular s’hi van descobrir llibres humans, pàgines biogràfiques, capítols d’històries i anècdotes, sense prejudicis ni idees preestablertes. Llegir amb els altres, llegir als altres, deixar-se llegir per altres…va ser habitar una plaça íntima. Rere els caminants que passejaven sense rumb pels carrers i places s’hi amagaven persones exposades a la intempèrie de la vida amb històries per explicar. De manera paral·lela a aquesta acció, i com a intersecció amb el treball de Vulnus, Nyamnyam va proposar obrir conversa de manera col·lectiva tot fent un mos, per poder compartir els relats al comú, entenent les diverses maneres de fer, d’explicar, d’habitar, etc. Així van pretendre començar a construir potes des de l’intangible, per anar imaginant possibles taules com a context d’acció i resiliència, bases del seu projecte d’investigació lligat al barri de la Marina.
La plaça íntima va tenir una primera fase d’obertura el juliol de 2019, en el marc del Boombeta i una presentació final el novembre de 2019 a la Sala G del Graner. El seu procés de creació es va dur a terme a través de sessions setmanals i del laboratori de creació “Els llindars, que es preguntava al març de 2019 sobre la la mirada de l’espectador i de l’actor? Com és la vulnerabilitat present? Quin és el territori de propi cos? (amb la col·laboració al laboratori de Mariona Naudin, artista associada al Graner 2019-20 i la música en directe de Guillem Rizzotto)
Produir obertures en l’espai públic,
escenaris inèdits d’humanitat,
com a brins d’herba
que s’obren pas per les esquerdes de l’asfalt.
La plaça íntima,
lloc per al rostre de l’altre,
per a mirar-lo, per a mirar-nos, per a la trobada,
per a la pausa i la conversa.
Es llegeixen alguns llibres humans,
s’expliquen algunes històries singulars.
Darrere de cadascuna/un de nosaltres,
darrere de cada cos estrany
s’amaguen subjectes exposats
a la intempèrie de la vida.
La plaça íntima és un lloc humà,
un lloc de resistència enfront de la voràgine neoliberal,
enfront del desenfrenament, les presses
i la inhabitabilitat del món en el que vivim.
Direcció artística: Thomas Louvat / Ajudant de direcció: Natalia Carpintero / Investigació: Asun Pié i Noemí Durán / Idea de dispositiu escènic: Marta Galán Sala / Producció: Silvia G.Márquez / Intèrprets: Joan Masachs, Albert Jiménez, Yolanda de las Heras, Margarita Brito, Natalia Carpintero, Judit Costa, Alba Díaz, Marta Díaz, Deborah Gold, Ainara Díaz, Montse Basart, Lua Pascual, Noelia Marzal, Anna Aragall.
Llegir més
Llegir menys