Graner

› Notícies

Acaba el curs 21-22 i donem la benvinguda a l’estiu!

Acaba el curs i donem la benvinguda a l’estiu!

Amb l’acabament del curs escolar 21-22 els projectes educatius del Graner també comencen a fer les seves respectives sessions de cloenda, de posada en comú i valoració del curs.  Durant aquest mes de maig i juny han passat moltes coses dins i fora de les aules…

Els grups de 1r i 2n de l’Escola Pau Vila, el de 2n de l’escola Enric Granados i els de 3r i 4t del Polvorí han tornat a visitar el Graner per a gaudir de les sessions de dansa i moviment amb Claudia Solwat, Nora Baylach i Silvia Sant Funk respectivament, i acompanyants pels docents de referència de cada un dels centres.  L’experiència artístico-pedagògica es trasllada de l’aula de les escoles a les sales d’assaig del Graner amb la voluntat d’enriquir la vivència dels infants i de fer del Centre de creació un espai obert, accessible i de referència en el barri de La Marina.

Hem volgut recollir el que estava succeïnt a l’aula i també a fora a través de la mirada de la fotògrafa Anna Fàbrega, que amb la seva precisió i sensibilitat ha copsat així el treball de la Claudia, la Nora i la Silvia amb els seus respectius grups d’infants: ÀLBUM DE FOTOS

El passat  24 de maig i també en el Graner es va dur a terme una trobada entre artistes,  docents i mediadores. A partir d’activar el cos es va obrir un espai de conversa i de reflexió general entorn de la confluència entre el fet artístic i el fet pedagògic; la necessitat de generar experiències artístiques i anar més al teatre!, la voluntat de crear espais de formació regulars entre docents i artistes, i apel·lar al respecte per les diferents temporalitats que requereixen els processos perquè es pugui aprofundir en ells, varen ser alguns del temes que es varen abordar. 

Com sempre, amb la voluntat de crear un espai comú on generar més preguntes que no pas respostes, on compartir les experiències i vivències personals, i vincular-les de manera única a cada una de les particularitats dels projectes. Valorem molt positivament la trobada; compartir inquietuds, interessos i desitjos al voltant dels projectes fa que seguim treballant en la correspondència i co-responsabilitat entre tots els agents educadors i artístics. 

D’altra banda, el dia 8 de juny va tenir lloc la Jornada de PLA DE BARRIS: TOT ESTÀ CONNECTAT a l’Espai Jove de la Bàscula, on hi participaren les diferents entitats del barri vinculades al programa Caixa d’Eines d’enguany:  El Graner, La Inefable, La Bàscula, AMCL i A Bao A Qu. Durant tot el matí més d’un centenar d’alumnes de primària i secundària, docents, artistes, mediadors i veïns i veïnes del barri vàrem poder gaudir de veure les presentacions i la “posada en escena” dels diferents projectes artístics. 

Des del Graner el projecte “Sonarlo todo” d’Oscar Bueno va participar de la jornada presentat una part dels materials investigats i creats al llarg del curs. En un format instal·latiu i participatiu, l’alumnat de 2n ESO de l’INS Montjuïc feren un extraordinari desplegament dels seus gadgets per a efectivament fer-ho sonar tot: ordinadors, gravadores, micròfons, altaveus, projeccions, i també els seus cossos en forma de relats autobiogràfics i coreografies. 

Compartir els processos, establir vincles i traçar col·laboracions entre els projectes de Caixa d’Eines és un fet imprescindible i una gran oportunitat per anar tramant les xarxes educatives i artístiques en el barri. 

I a finals de juny… tindrem l’edició d’un fanzín que recull els materials elaborats pel grup de 2n ESO de l’INS Lluís Domènech i Montaner, juntament amb les artistes Sara Manubens, Lyn Diniz i Roma– que s’ha encarregat de fer el disseny gràfic- i l’Ada Vázquez, com a docent de referència. Els continguts del fanzín ens ajuden a fer una revisió i re-conceptualització dels espais de l’Institut en clau de gènere. S’hi recolliran idees i pràctiques que han sorgit amb el grup de 2n d’ESO i altres reflexions al voltant d’aquest qüestionament dels espais, com poden ser inclusius o excloents i què podem fer nosaltres al respecte.  Pròximament, es podrà descarregar des del web del Graner.


Els projectes educatius de Graner s’emmarquen dins Caixa d’Eines. Programes de Cultura i Educació del Pla de Barris. Un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris que es desplega en 49 centres educatius.