Graner

› Notícies

"Amor a Plutó" d'Alejandro Curiel, Gemma Polo i Les Aventureres per seguir amb el Boombeta! 15 de juliol al Graner

Divendres 15 de juliol a les 19h al Graner: bit.ly/comarribargraner

Entrada lliure amb reserva prèvia a info@granerbcn.cat

“Hi ha una part del nostre present que es pregunta si hi ha noves maneres d’afectar-nos, vincular-nos, celebrar-nos, voler-nos i donar-nos suport fora dels mites construïts al voltant de l’amor. Aquests discursos i pràctiques apunten a les grans estructures del nostre sistema occidental i blanc: el matrimoni, la parella i el conte capitalista de la felicitat i la procreació. No obstant, ens agrada sostenir que ocupant-nos de nosaltres mateixes serem capaços d’ocupar-nos dels altres. Aleshores, com m’ocupo de mi? Com m’ocupo dels altres?

La intenció del treball amb Les Aventureres ha estat aprofundir en les seves històries i treballar de manera sostenible amb el material vital que desprenen; donar brillantor a aquests petitíssims detalls que altrament passaríem per alt; compartir temps i espai per “dibuixar” juntes quatre retrats impressionistes on allò individual de totes elles es barreja per donar com a resultat un tot comú sense límits clars. Ocupar-se d’una ocupant-nos de les altres persones. “


Creació col·lectiva de Gemma Polo i Alejandro Curiel feat. Les Aventureres

Direcció i dramatúrgia: Alejandro Curiel

Intèrprets: Amàlia Bisbal, Soledad Cabañes, María Luisa Martín, Enriqueta Queralt i Gemma Polo.

Acompanyament: Marta Galán i Helena Tornero

Assistència tècnica: Conchita Pons

Mediació: Dianelis Diéguez


Alejandro Curiel i Gemma Polo comparteixen una mirada comuna sobre la manera d’entendre l’escena. Totes dues s’han forjat un nom propi i singular en el panorama del teatre contemporani a Barcelona dels darrers anys. Els artistes es troben per primera vegada a l’Institut del Teatre el 2016, després d’una pràctica amb Andrés Corchero i després, el 2017, comencen una aventura col·lectiva amb José y sus Hermanas, una companyia activa de teatre i altres propostes escèniques que camina cap a la seva 4a creació. Paral·lelament, Curiel i Polo inicien una investigació més personal i experimental entrant en contacte amb nous agents a Homenatge o ara amb Amor a Plutó. Les autodenominades Aventureres són veïnes habituals del Graner i formen part de la Coral Sant Cristòfol del barri. Van participar en la passada edició del Boombeta amb el Pere Jou i l’Aurora Bauzà i també, anteriorment, en la peça de l’artista resident Alberto Cortés. Així, formen part de la comunitat veïnal amb qui establim relacions de llarga durada, sostenibles i sostingudes en el temps.


Amor a Plutó” és la cloenda del laboratori de creació amb les veïnes Les Aventureres (cantants de la coral de Sant Cristòfol), en el marc del projecte col·lectiu Comunitat(s), Territori(s) i Pràctiques artístiques impulsat per -l’Ateneu Popular 9Barris, la Central del Circ i el Graner, amb la participació de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i amb el suport del Programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona.

Consulta la programació completa del BOOMBETA