Graner

› Notícies

"Apocalipsis entre amigos o el día simplemente" de Julián Pacomio a La Capella el 24 de setembre

Fa molt temps que anem a dormir d’hora. Som gent de dia, la nit és cosa d’altres. Esperem l’apocalipsi tots junts, aquí. En algun moment, les coses familiars, íntimes, es tornaran inquietants i la fi arribarà plàcida, amable. Una cosa fosca emergirà a la superfície per acusar la vida, i ja res no serà igual; els records, els d’abans, ja no importaran, i només serviran els més forts, és a dir, els d’ara. No serem mai més contemporanis i només quedarà la llum del dia, simplement.

o

[…] és que això no té sentit però la resta no té sentit però la resta és la mort.

Julián Pacomio indaga, amb els seus projectes escènics, en la idea de còpia, remake, traducció i apropiació de materials aliens. Des del 2018, col·labora amb la coreògrafa Ángela Millano (Espanya) en el projecte de recerca Asleep Images, del qual formen part les peces Make It, Don’t Fake It (2019) i PSYCHO (2020). Treballa amb coreògrafs com João Fiadeiro (Portugal), Carolina Campos (Brasil), Luis Garay (Colòmbia), Daniel Pizamiglio (Brasil-Portugal) o Annika Pannitto (Itàlia), entre altres. El 2020 va comissariar NO NO NO SOLO SOLO NO, un cicle de performances per a la sala Amadís de l’INJUVE (Madrid), i prepara, juntament amb Ignacio de Antonio Antón (Espanya), l’exposició Contemplar una superfície inestable, guanyadora del concurs Inèdits 2021 a La Casa Encendida.

Creació: Julián Pacomio
Performers: Sara Vieira Marques, Marina Dubia, Víctor Colmenero Mir, Nina Botkay, Ángela Millano, Luis Moreno Zamorano i Matilde Amigo.
Il·luminació: Santiago Rodríguez Tricot
So: Borja Caro
Acompanyament: Alexandra Laudo
Imatge gràfica: Blanca G. Terán.
Agraïments: Alina Ruiz Folini, Iván Haidar, Daniel Pizamiglio, Ignacio de Antonio Antón, Leire Aranberri, Carolina Campos, Luz Broto, Óscar Dasí, Núria Gómez Gabriel, Adaline Anobile, João Dos Santos Martins i Alicia Carrera.
 
Amb el suport de: Barcelona Producció. Centre d’Art La Capella. Acció en viu. Residencia de creación. Graner, centre de creació de dansa i arts vives. Centro de Danza y Artes Vivas. Barcelona. Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. Ayudas a Artistas Visuales de Extremadura. Producción O Rumo do Fumo. Residencia de creación. Lisboa. PACAP #4. Forum Dança. Residencia de creación. Lisboa. ARAR. La Caldera. Barcelona.

Julián Pacomio és artista resident del Graner 2021 per convocatòria pública (Modalitat A – Residències de creació) i la seva proposta “Apocalipsi entre amics o el dia simplement” fou seleccionada per la convocatòria Barcelona Producció (La Capella), dins la modalitat d’accions en viu.


Divendres 24 de setembre del 2021, a les 6 h

Aforament limitat

Imprescindible inscripció prèvia a: lacapella@bcn.cat