Graner

› Notícies

Library Z-Library

Arriba la 3a edició del Moujuïc i comença amb dues prèvies a Sants i a La Marina (7 i 13 de maig)

El festival Moujuïc arriba enguany a la tercera edició, traslladant-se a la primavera i reforçant el compromís amb apropar la dansa i el moviment a nous públics, amb un doble vessant mediador i creador. El Castell de Montjuïc acollirà una àmplia programació que inclou no només espectacles, seleccionats expressament per assolir l’objectiu de fer la dansa accessible a tothom, sinó també residències, obertures de procés, tant de creació com comunitaris, un taller per a joves i, molt especialment, un equip, i espai, de mediació, veritable pal de paller i senya d’identitat del projecte.

I el festival comença amb dues prèvies, una d’elles al nostre barri. Dissabte 13 el Festival proposa un doble programa a la plaça de la Marina de Sants amb les peces “Blue Monday” d’Agnés Sales i Héctor Plaza i “WIWBAK, When I Will Be A Kid” de la cia. Kiko López. Peces que funcionaran com a introducció a allò que es podrà veure, i sentir, al Castell de Montjuïc els dies 20 i 21, des de l’humor i fins a la poètica del moviment, sempre amb el cos com a eina de creació.


DIUMENGE 7 DE MAIG A LES 12H DAVANT LA SEU DEL DISTRICTE DE SANTS – MONTJUÏC Com arribar-hi 

Un doble programa amb peces de creadors residents del Graner 2023!

  • ESO de Los Informalls

Companyia d’arts escèniques multidisciplinar, formada per Luis García i Pere Joseph, que funciona com a plataforma per a la creació artística. Representa un estil de vida basat en el moviment, l’humor i l’agitació social, alhora que defensa un art proper i sensible. Es mou entre la dansa, el teatre i allò desconegut. Presenten ‘ESO’, una aventura per a tots els públics on la dansa, la música i la improvisació llueixen en tota la seva esplendor, i ‘Aperitivo’, una proposta atrevida que es duu a terme a través del joc, el moviment, la veu, el poder del riure i el ridícul.

  • SCOTOMA de Clémentine Télesfort i Lisard Tranis

Clémentine i Lisard han treballat junts des del 2017 en diferents companyies i contextos i han anat formant un llenguatge comú. La seva primera creació conjunta, ‘Scotoma’, és una peça de dansa, que tracta sobre l’atenció, una invitació a observar la trobada de dues persones immerses al seu propi món. La companyia explora diversos formats com la videodansa, el site specific i peces pensades tant per a carrer com a
sala.


DISSABTE 13 DE MAIG A LES 12H A LA PLAÇA DE LA MARINA DE SANTS  Com arribar-hi

  • BLUE MONDAY, Agnés Sales & Héctor Plaza

L’Agnès i l’Héctor van començar el seu treball conjunt el 2014. A causa de les similituds del seu bagatge corporal individual, van descobrir entre ells un moviment físic i virtuós, però alhora íntim, visceral i minimalista, amb força i escolta recíproca. Presenten ‘Blue Monday’, un duet que ens parla, a través de la dansa, sobre la necessitat i la dependència de l’ésser humà envers les relacions humanes i la urgència de sostenir els altres sense gairebé sostenir-nos nosaltres mateixos.

  • WIWBAK (When I Will Be A Kid), Cia. Kiko López.

Kiko López ens porta ‘WIWBAK, When I Will Be A Kid’, una peça que és curiositat, és la llibertat que ens confronta amb la nostra realitat, el nostre món, el nostre dia a dia incessant i deshumanitzat. El llenguatge de Kiko López es caracteritza per la influència de les danses urbanes, folklòriques i contemporànies, així com pel teatre gestual. Els seus treballs han estat premiats en diverses ocasions.

Consulta tota la informació del Festival Moujuïc (20-21 de maig al Castell de Montjuïc)