Les Archipels, Sònia Gómez i Joves del PIDA

Fira Mediterrània de Manresa impulsa espais de transmissió creuada, en aquest cas, entrecreuem tres línies: la companyia quebequesa Les Archipels; Sònia Gómez Vicente i els Joves del programa d’impuls a la dansa d’arrel.

Creada el 2019, Les Archipels són el resultat de la trobada entre dos ballarins i coreògrafs provinents de la dansa tradicional amb el desig de crear un llenguatge més contemporani. Els seus camins, dirigint-se cada cop més en una mateixa direcció, van fer que es convertissin de manera natural en col·laboradors inseparables. A ells s’hi sumen diversos col·laboradors i col·laboradores, habituals o ocasionals, que alimenten l’ecosistema de Les Archipels. Una unió que permet als coreògrafs Philippe Meunier i Ian Yaworski associar-se per aprofundir en la recerca, la creació i la producció en dansa contemporània. Com un conjunt d’illes, Les Archipels reuneixen diferents creadors i artistes que uneixen forces tot conservant la seva individualitat i singularitat.

www.lesarchipels.ca

Sònia Gómez (La Sénia, Tarragona) Ballarina, performer i coreògrafa. Estudia Dansa Contemporànea i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel.les, Bèlgica. Desde l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance. Actuant a: Espanya, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.

soniagomez.com

El Programa d’impuls a la dansa d’arrel s’adreça a totes les entitats de cultura popular que treballen en l’àmbit de la dansa d’arrel tradicional, i amb una atenció especial als esbarts i grups de dansa, uns col·lectius que aporten una mirada a la tradició explicada mitjançant la dansa.

Pla d’impuls a la dansa d’arrel (diba.cat)

Projecte en residència

Aquesta creació, que porta per títol En Paral·lel, s’endinsa en una exploració profunda de les nocions de tradició i modernitat, fusionant elements del folklore tradicional quebequès i català amb expressions contemporànies. A través del vocabulari coreogràfic, es busca ressaltar la riquesa cultural i la diversitat dels moviments inherents a aquestes tradicions, alhora que es reinterpreten des d’una perspectiva actual.

 

Arxiu residències Graner

  • 2024 · amb Fira Mediterrània · En Paral·lel