Rosa Sanz

Soc Rosa Sanz, natural de València. Tinc formació en dansa espanyola i flamenc, tot i que qualsevol disciplina dansística o d’arts vives em desperta un gran interès. Em considero una persona inquieta i curiosa. Per això, entenc la dansa des del procés i la constància, des de la necessitat d’investigar, d’ampliar perspectives i coneixements que van del cos a l’escena i viceversa. És una recerca de l’essència pròpia a partir de la capacitat comunicativa de la dansa i el flamenc, tant des del vessant expressiva com emocional, i de la seva qualitat i qualitat de moviment en els diferents contextos d’estudi, des de la tradició fins a les tendències postmodernes. Aquest tipus de projectes d’investigació i creació m’encoratgen a continuar escorcollant els engranatges de l’evolució de la dansa, en les seves diverses vessants i manifestacions, així com aprofundir en els codis, imaginaris, estètiques i emocions del flamenc i les seves cristal·litzacions.

https://vimeo.com/rosanzflamenco

Últim projecte en residència

Residència contextual creuada entre Dansa València i Graner. Durant la seva residència l’artista Rosa Sanz participa en laboratoris escènics, té trobades amb diferents equips artístics i de gestió d’equipaments de la ciutat i pot conèixer el projecte Graner en profunditat. Les residències contextuals permeten a l’artista fer-se un mapa del teixit creatiu de la ciutat i establir-hi vincles. A part, l’artista disposa de sala de treball, en aquest cas per seguir aprofundint en la seva investigació Desde el Quebranto. Alegato sobre lo roto.

Desde el Quebranto. Alegato sobre lo roto és una proposta de recerca que parteix de la definició del concepte mateix, plantejant-nos una sèrie d’interrogants sobre el cos flamenc i els dualismes entre allò perfecte (bellesa) i allò imperfecte (defecte); allò intern/espiritual (el sentir) i allò extern/físic (els sentits). A partir d’aquestes consideracions, busquem intercanviar llenguatges per explorar el cos flamenc, unint trajectòries artístiques heterogènies i generant vies de producció de coneixement, creant un context de xarxes de re-significacions que li atorguin sentits i significats dinàmics i es reconfigurin en un espai, un context i un temps. Ens mou pensar que aquest ésser trencat no és sempre un final, sinó que pot ser l’inici d’entendre o reconstruir allò que va ser, o bé conduir-nos cap a un nou cos.

L’equip està format per Rosa Sanz, que assumeix la direcció de la recerca i també actua com a intèrpret; Arantxa Lecumberri, investigadora i intèrpret; Gustavo Gímenez, investigador, poeta sonor i músic experimental; Pilar Pacheco, cantaora i intèrpret; i Jesús Pérez, responsable de la part audiovisual. El projecte compta, a més, amb l’assessorament extern d’Alba Carbonell, Carlos Carbonell i Rosa Romero.

Arxiu residències Graner

  • 2025 · residència contextual creuada amb Dansa València · Desde el Quebranto. Alegato sobre lo roto.