Graner

› Notícies

BOCA #5 · Fernando Gandasegui conversa amb Marta Echaves

BOCA # 5 ens convida a escoltar la conversa entre Marta Echaves i Fernando Gandasegui, artista resident del Graner 2021.

Fernando Gandasegui, resident del Graner per convocatòria pública en la modalitat d’invesgtigació, és artista, comissari i investigador en arts vives. Ha format part del col·lectiu PLAYdramaturgia i ha coordinat el Teatro Pradillo a Madrid. Ha codirigit La Plaza al Verano de Matadero i programes de residències i investigació al Centro Cultural de España a La Paz. Dona classes i tallers en diferents institucions com ara Pedagogías Invisibles o el Bar Yola del Festival Sâlmon/Graner, bar que regenta amb en Javier Cruz. Ha sigut artista resident a La Caldera, al CA2M, La Casa Encendida, Malavoadora o L’Estruch. El seu treball artístic forma part de la Col·lecció del CA2M i de l’Arxiu de creadors de Matadero i s’ha presentat a La Poderosa, l Festival TNT, Artium, CentroCentro, EACC, PHotoEspaña o Intermediae, entre d’altres institucions i també en altres espais independents com POLS. Ha coordinat projectes de comunicació per a festivals com El lugar sin límites (Museo Reina Sofía-Centro Dramático Nacional) o ¿Qué puede un cuerpo? (La Casa Encendida), ha publicat catàlegs com Querer parecer noche (CA2M) i ha escrit programes de mà de Teatros del Canal o Conde Duque. Actualment codirigeix Teatron, on també publica en el meu blog i és el comissari del festival Domingo per a La Casa Encendida.

Marta Echaves s’ha format en Filosofia a l’UAM i al PEI del MACBA. Col·labora dissenyant activitats per a l’editorial Caja Negra, i és coordinadora de Contar es escuchar, un curs de recerca artística a La Casa Encendida. Els seus projectes, a la cruïlla entre la pràctica artística i el treball historiogràfic, han estat presentats en institucions com ARCO, MACBA, MNCARS, La Casa Encendida, la Universitat Complutense, Hangar… Ha col·laborat escrivint per a catàlegs i llibres d’artista, i va editar al costat de María Ruido i Antonio Gomez l’assaig Working Dead, escenarios del postrabajo (La Virreina Centre de la Imatge).

Registre i ambient sonor: Telemann Rec
Enregistrat en un espai cedit per Lamarina.cat, còmplices habituals del Graner. 

BOCA #5· Fernando Gandasegui i Marta Echaves

SOBRE EL COS DE TREBALL DEL FERNANDO I ESTRATÈGIES COL·LABORATIVES EN EL CAMP DE LES ARTS VIVES