Graner

› Notícies

Col·laboració amb el MACBA en el marc de l'exposició 'María Teresa Hincapié. Si aquest fos un principi d'infinit'

El Graner col·labora amb el MACBA (Museu d’Art Conemporani de Barcelona) en el marc de l’exposició que el museu dedica a l’artista colombiana Maria Teresa Hincapié (1954–2008), especialitzada en el que podríem anomenar «la poètica de la domesticitat» en la performance, transformant accions rutinàries en actes simbòlics per crear una metodologia en la seva pràctica. María Teresa Hincapié tenia una definició particular de la performance, que ella acostumava a denominar «entrenament». Lluny de qualsevol categorització específica, la seva pràctica oscil·lava entre vida, creació en moviment i una aproximació a la mística.

El MACBA, al seu torn, ha convidat María José Arjona a desenvolupar una obra nova que dialogui amb el llenguatge performatiu de María Teresa Hincapié. Aquesta obra, sota el títol En silencio pero juntos, reuneix 6 performers, que han estat seleccionats a través d’un procés de convocatòria-audició que el Graner ha acompanyat. Així mateix, hem acollit el procés d’assajos de la peça.  És una proposta que posa en diàleg idees al voltant del cos, els objectes i la forma com ens relacionem amb l’espai.

Després d’un procés d’audició, lxs performers que han passat la selecció han estat: Gloria Ros, Nicolás Poggi, Iver Zapata, Marta Begué, Mauricio Sierra i Mamadou Diallo.

La performance En silencio pero juntos de María José Arjona, en col·laboració amb altres performers, es desenvolupa a sales i als voltants del MACBA durant tot el període de l’exposició (de dijous a dissabte de 12 a 19 h i diumenges de 10 a 14 h).

TOTA LA INFO DE L’EXPOSICIÓ AQUÍ