Graner

› Notícies

Espectadors en residència

VOLS SER UN ESPECTADOR EN RESIDÈNCIA AL GRANER?

Espectadors en residència és una comunitat d’estudi, una banda d’espectadors inquiets o un fòrum de debats que promou espais de recerca i aprenentatge a partir del programa de residències artístiques del Graner. A través de presentacions escèniques, trobades amb artistes, lectures, debats, pràctiques compartides i projeccions, proposem un espai d’experimentació que juga amb el potencial lúdic, epistèmic i subversiu dels espectadors per apropiar-se de les matèries artístiques i reconfigurar imaginaris col·lectius.

Un espai on compartir una condició activa i reflexiva amb els/les artistes, aproximant-nos als seus processos de creació, provocant aprenentatges i desenvolupant els continguts de les nostres experiències a partir d’una recerca col·lectiva sobre les poètiques de l’espectador.

Si la mirada és un òrgan que bàscula entre la passió i l’acció, una mena de sismògraf que traça mapes de relacions entre veure, sentir, dir i pensar. Quines relacions en podem explorar? Quines són les poètiques i les polítiques que ens conformen com a espectadors? Quins dispositius intervenen en les nostres maneres de veure i interpretar els treballs artístics? Com modificar-los per alliberar la imaginació dels circuits del consum i l’espectacle? Com transformar la imatge en un territori col·lectiu on afirmar les modalitats d’experiència futures?

Espectadors en residència està adreçat a qualsevol espectador/a que vulgui aproximar-se als processos artístics des d’una perspectiva activa i reflexiva. Es portarà a terme entre febrer i juny, i s’articula al voltat de dos espais de trobada:

  • Al saló amb… són una sèrie de trobades periòdiques amb els artistes residents del Graner on apropar-se als seus processos i metodologies de treball a través de presentacions work in progress, sessions de pràctiques compartides, converses, etc. Alguns dels artistes residents amb els quals ens trobarem en aquesta primera edició: Núria Guiu, Laida Azkona i Txalo Toloza, Pere Faura, El Conde de Torrefiel, Nyamnyam…
  • El cercle dels espectadors és un espai d’experimentació sobre la mirada i la condició de l’espectador. Un lloc on explorar les disposicions corporals que orienten les formes de veure, sentir i relacionar-nos amb les imatges que ens travessen.

Espectadors en Residencia és un programa conduït per artefactum, un col·lectiu format per Esther Blázquez i David Pérez que transita entre les arts en viu, l’educació i el pensament crític. Les seves propostes exploren la capacitat de les arts per desenvolupar artificis, dispositius i situacions que interroguen el present, obrint àmbits d’invenció i processos d’aprenentatges col·lectius.


INFOS PRÀCTIQUES:

Calendari:

  • Començarem amb una sortida al Mercat de les Flors per conèixer el festival SÂLMON<, impulsat per Graner, i la proposta de la coreògrafa Marta Izquierdo el 8 de febrer a les 21:30h.
  • La resta de les trobades seran al Graner de 19h a 21h en les següents dates: 18 de febrer; 3, 17 i 31 de març; 14 i 28 d’abril; 12 i 26 de maig; 9 i 21 de juny.

Preu: 20€ (places limitades)

Apuntat-t’hi AQUÍ 

Més info a info@granerbcn.cat