Graner

› Notícies

Immediate Altex
Library Z-Library

Convocatòria per participar al laboratori "Acción Primitiva – entrenamiento psicofísico para la escena" amb Valeria Primost

Valeria Primost compartirà la seva metodologia de treball al Graner el proper setembre en dos formats de laboratori especialitzat en entrenament marcial i Tècnica Alexander aplicats al moviment i processos creatius de dansa.

Busquem un grup de 12 persones per participar en aquests laboratoris gratuïts, que sota el nom d’Acción Primitiva es desenvoluparan a Graner del 8 al 10 de setembre (format intensiu) i del 12 al 15 de setembre (format matins). Els grups es configuraran a través daquesta convocatòria i es realitzarà una selecció amb totes les aplicacions rebudes.

Acción Primitiva integra l’entrenament marcial i la tècnica Alexander aplicats al moviment i processos creatius en dansa. A través de la investigació dels patrons de desenvolupament evolutiu del moviment, la pràctica del moviment marcial i la dansa lliure, cultivarem la nostra consciència i gestió del moviment i integració d’acció, intenció i inspiració. És un recurs predancístic que ens permet accedir a una comprensió íntima de la matèria de què es compon la nostra dansa més enllà d’estètiques formals.

“En aquest laboratori proposo un espai d’exploració col·lectiva en què els participants col·laborin amb el desenvolupament d’una articulació refinada de la proposta, mitjançant investigacions i processos d’escriptura i verbalització individual i grupal de l’experiència.”

Valeria Primost és resident per convocatòria pública del Graner 2023, en la modalitat de metodologies pràctiques. Acompanyarà el laboratori la coreògrafa i ballarina Glòria Ros.


Valeria Primost

Formada en dansa contemporània i graduada a AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) el 2005, professora de Tècnica Alexander certificada per STAT (Society of Teachers of the AT) el 2013 i practicant de les arts marcials taoistes entrenada a Europa, Argentina i Xina des de 2006. Vaig participar durant quatre anys del grup d’estudi de l’idioma i la filosofia xinesos a la UBA amb la prof. Elena Dies i curs la carrera d’antropologia a la UNRN. A través d’Acción Primitiva investigo processos reflexos i atencionals que donen suport a la mobilitat, la força, la integració psicofísica i el procés creatiu sobre la base dels principis de la TA, l’entrenament marcial i la improvisació.
Com a creadora desenvolupo el meu treball en residències arreu del món des de l’any 2005 i he interpretat obres de Trisha Brown i Alexandra Bachzetsis, entre altres.
https://www.valeriaprimost.com.ar/


Descripció participants que busquem:
Adults professionals del moviment interessats en l’entrenament corporal i el procés creatiu des de diverses disciplines com dansa, teatre, circ, arts marcials i pràctiques somàtiques.

Infos pràctiques:

LABORATORI INTENSIU:
• Dates del laboratori: 8,9,10 de setembre del 2023
• Horari: de 10h a 13h i de 14h a 17h
• Lloc: Graner, centre de creació de dansa i arts vives (c/Jane Addams 14-16, Barcelona) Com arribar-hi
• Inscripció gratuïta
• Idealment es demana la disponibilitat del 100% d’assistència (amb flexibilitat)
• El laboratori s’impartirà en castellà

LABORATORI MATÍ:
• Dates del laboratori: 12, 13, 14 i 15 de setembre de 2023
• Horari: de 10h a 14h
• Lloc: Graner, centre de creació de dansa i arts vives (c/Jane Addams 14-16, Barcelona) Com arribar-hi
• Inscripció gratuïta
• Idealment es demana la disponibilitat del 100% d’assistència (amb flexibilitat)
• El laboratori s’impartirà en castellà

La selecció serà realitzada a través d’enviament de bio + carta de motivació/interès (unes paraules sobre qui ets, la teva experiència amb la dansa (és vàlida la no-acadèmica) i allò que et motiva a participar al laboratori.

  • Convocatòria oberta del 17 de juliol al 3 de setembre del 2023
  • Resolució de la convocatòria (per correu electrònic) 5 de setembre
  • Inici dels laboratoris: 8 de setembre

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ A LA CONVOCATÒRIA

Foto: Viqui Cozzarin