Convocatòria del MACBA en diàleg amb Graner per a l'audició i selecció de performers per a "En silencio pero juntos", de Maria José Arjona.
S’obre una convocatòria de selecció de performers per a la nova peça performativa de María José Arjona En silencio pero juntos, específicament creada per a l’exposició María Teresa Hincapié. Si això fos un principi d’infinit, que es podrà veure al MACBA a partir del 19 d’octubre del 2022.
Aquesta convocatòria va dirigida a persones amb experiència en el món de la dansa, el teatre, les arts vives, etc amb l’objectiu de configurar un grup transgeneracional, amb vocació diversa i inclusiva, i diversitat de constitucions físiques i identitats. El període de la performance al MACBA serà del 18 d’octubre de 2022 al 26 de febrer de 2023.
El procés de selecció comprendrà una primera fase en la qual es seleccionaran, de totes les sol·licituds rebudes, vint candidatures. Aquestes candidatures passaran a una segona fase, que consistirà en la realització d’una entrevista i una audició per acabar de seleccionar les sis persones finalistes. A la primera fase, l’artista María José Arjona realitzarà una valoració de la trajectòria artística de les persones candidates i de la seva percepció del text En silencio pero juntos. A la segona fase, l’artista mantindrà una conversa per videoconferència amb les persones seleccionades a la fase 1 i es farà una audició (els dies 8 i 9 d’octubre de 2022 a Barcelona), a partir de la qual es seleccionaran les sis persones finalistes.
- La participació en l’audició dels dies 8 i 9 d’octubre es remunerarà amb 50 € / dia per persona.
- El procés d’execució de la performance es remunerarà en concepte dels assajos (de l’11 al 14 d’octubre de 2022) i del període de la performance al MACBA (del 18 d’octubre de 2022 al 26 de febrer de 2023).
Consulta les bases de la convocatòria (PDF).
Per a dubtes i aclariments, adreceu-vos a performers@macba.cat
La performance de María José Arjona En silencio pero juntos entén la pràctica de María Teresa Hincapié com un deambular que, d’una banda, precipita la construcció de presència i, d’altra banda, indaga sobre la durada, el silenci i el temps com a estratègia de resistència. El projecte desenvolupa aspectes rellevants —malgrat que, de vegades, siguin poc visibles— de la pràctica i la vida d’Hincapié. En paraules de l’artista: “És un intent per rescatar la faceta pedagògica i tendir a accions simples, com caminar o respirar, com moviments de resistència en temps on allò sagrat i el mateix cos es troben en crisi”.
En silencio pero juntos és un mapa de peregrinació i articulació coreogràfica. Es tracta de dibuixar recorreguts i al mateix temps difondre, de manera més àmplia, el coneixement que Hincapié va voler compartir com a pedagoga. La coreografia esdevé la intenció de gestar quelcom col·lectiu, una sumatòria de cossos i accions que desborden el museu, però l’inclouen com a espai d’encreuament i d’experimentació social.
Imatge cortesia de Lisa Palomino