Graner

› Notícies

Per què tornem al teatre? 

Convocatòria per participar a “Lo Memorable” de Javier J.Hedrosa i Paula Romero

Lo Memorable sorgeix arran d’un projecte anterior titulat FOSC. En aquest projecte ens preguntàvem sobre el paper de l’espectador al fet escènic contemporani, quin paper juga la memòria i què queda del fet teatral una vegada aquest ha acabat. Quan les obres acaben queden diversos registres com el full de sala, la gravació de la peça, fotografies, etc. Però això no és l’obra en si mateixa. No hi ha res comparable a l’experiència de l’espectador. Ens continuem preguntant què es recorda del fet escènic i quines maneres tenim de transmetre aquestes experiències les quals són tan efímeres com les obres viscudes. Intentem, mitjançant aquesta investigació, fomentar una circulació de la recepció de les obres d’arts vives que no deixen cap empremta material.

Vas sovint al teatre?

Busquem configurar un grup de persones per fer una recerca i recopilació de memòries d’espectadors i un exercici de transmissió. No busquem una edat concreta però sí que pugis parlar-nos de diferents espectacles que hagis vist els últims anys.  Amb aquest grup realitzarem 4 sessions conjuntes entre el 3 i el 13 de juliol al Graenr de 2h 30 min per compartir memòries.

Laboratori participatiu sobre la memòria dels espectadors, amb Javier J.Hedrosa i Paula Romero artistes residentes del Graner 2023 per convocatòria pública, en la modalitat de metodologies pràctiques.


Som Javier J Hedrosa i Paula Romero. Ambdós ens dediquem a l’àmbit de les arts escèniques en les seues diferents vessants, per exemple com a intèrprets, coreògrafes, investigadores o docents, per nomenar algunes. Hem treballat juntes anteriorment i ara tornem a ajuntar-nos per a investigar sobre la qüestió de la memòria dins de l’acte comunicatiu teatral i la transmissió del fet escènic performatiu. Dins d’aquest ritual efímer, ens interessa conèixer les qüestions territorials i la microhistòria posant el focus en l’espectador.


Dates i horari de les sessions del laboratori:

Dilluns 3 de juliol de 18 a 20.30 h

En aquesta primera sessió compartirem quin és el rol de l’espectador d’arts escèniques i quin és el lloc de la seua memòria en el procés de recepció de l’obra.

Dilluns 6 de juliol de 18 a 20.30 h

Continuarem treballant sobre el concepte de memòria i treballarem de manera més concreta amb les memòries escèniques compartides pel propi grup. Algunes d’aquestes memòries hauran sigut compartides previament per e-mail.

Dilluns 10 de juliol de 18 a 20.30 h

Com podem generar una memòria col·lectiva partint de les memòries individuals? Veurem de quina manera unes memòries dialoguen amb altres.

Dimarts 11 de juliol de 18 a 20.30 h

Farem una passejada col·lectiva pel barri de La Marina amb la intenció de generar una cartografia de memòries vinculades a diferents llocs del barri.

Dijous 13 de juliol de 18h a 20.30h

Transmissió de les memòries del grup amb un grup de veïnes del barri en diferents ubicacions de la Marina. Aquesta última sessió inclou un pica-pica al Graner, com a cloenda.

Lloc: Graner, centre de creació de dansa i arts vives (c/Jane Addams 14-16, Barcelona) Com arribar-hi

Inscripció gratuïta amb compromís de participació en totes les sessions: FORMULARI D’INSCRIPCIÓ


Calendari de la convocatòria

Convocatòria oberta del 15 de maig al 12 de juny

Resolució de la convocatòria (via correu electrònic) el 15 de juny

Converses per mail amb Javi i Paula del 19 al 30 de juny

Inici del laboratori presencial 3 de juliol


Segueix-nos a les xarxes socials per estar al corrent de tota la nostra activitat @granerbcn o si tens dubtes escriu-nos a info@granerbcn.cat