Graner

› Notícies

Convocatòria per participar al laboratori "Pràctiques de l'excés i el rigor de l'explosió" amb Marcela Levi & Lucía Russo / Improvável Produções

Marcela Levi i Lucía Russo (Improvável Produçoes) son artistes residents del Graner 2022 en la modalitat metodologies pràctiques. Part del seu projecte consisteix precisament en un context de transmissió amb persones vinculades al moviment, que es durà a terme al Graner del 7 a l’11 de novembre. El laboratori, que duu el títol de Pràctiques de l’excés i el rigor de l’explosió es complementarà amb altres activitats obertes que es relacionen amb el seu treball i que ens permetran conèixer els seus eixos de treball actuals.

Així, Levi & Russo compartiran les seves metodologies pràctiques a Graner del 7 a l’11 de novembre (de 17h a 20h) en un laboratori gratuït adreçat a persones amb experiència en el llenguatge de la dansa. Ens fa molta il·lusió acollir aquestes creadores del Brasil, de qui en coneixem les propostes escèniques i el treball investigatiu al voltant del cos. Obrim convocatòria i les pròpies artistes seleccionaran d’entre tothom que s’hi presenti un grup de 15 persones per compartir aquestes sessions teorico-pràctiques.

Al laboratori es posaran en joc nocions aparentment no compatibles, com ara l’excés i la pràctica, el rigor i l’explosió. A través de les seves creacions, els processos de les quals són deliberadament llargs, Levi & Russo defensen la forja diària que transforma i articula altres corporalitats i dramatúrgies que destil·len contradiccions i ambigüitats.

Per això, aposten pel que és viu, és a dir, fragmentari i incomplet. Fragmentar el cos per articular-lo, per alliberar-ne la potència de relació. Ser més d’una/una. SeRelació. El focus estarà posat a les articulacions, en la seva mobilització al mateix temps, en diferents direccions i ritmes, o sigui, en la seva potència polirítmica, polifacètica, no unívoca. Durant una setmana, proposen treballar amb interdependència entre la pràctica i la teoria en sessions de 3h al Graner.

Que la pràctica ens parli i que el discurs practiqui. Treballarem amb la repetició, o millor dit, amb la freqüència. Freqüentarem/passarem pels mateixos exercicis diàriament sense deixar de desconèixer-los. Després de tot, durant els assajos i durant una temporada no és això el que fem? Freqüentem/passem pels “mateixos” llocs i ens preparem per estar des-preparats?


INFOS PRÀCTIQUES

  • Dates: del 7 a l’11 de novembre de 2022
  • Horari: de 17h a 20h
  • Lloc: Graner (c/Jane Addams 14-16, Barcelona) Com arribar-hi
  • Laboratori gratuït
  • Perfils convocats: Persones majors d’edat, amb experiència al món de la dansa, el teatre, les arts vives, etc. i que estiguin en actiu en relació al treball amb el cos (no cal acreditar formació acadèmica).
  • Cal disponibilitat completa 
  • Convocatòria oberta del 21 de setembre al 13 d’octubre (14h hora local Barcelona) i resolució de la convocatòria (per correu electrònic): 24 d’octubre
  • Per a la inscripció cal omplir el formulari que trobareu a continuació i en el qual haureu d’adjuntar les vostres dades, una biografia i una carta de motivació.
  • Cal enviar les infos que es demanen al formulari en castellà, idioma en el qual s’impartirà el laboratori i per a millor comprensió de les artistes, que duran a terme elles mateixes la selecció del grup.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ 


Més informació de Marcela Levi i Lucía Russo / Improvável Produçoes:

Som una dupla de coreògrafes. El 2010 vam fundar a Rio de Janeiro Improvável Produções (Produccions improbables), un lloc nòmada de formació, investigació i creació. Apostem per una direcció polifònica en què diferents posicions inventives s’entrecreuen en un procés que acull línies desviants, dissens i diferències internes com a força crítica constructiva i no com a polaritats autoexcloents. El treball de Improvável Produções busca una estètica experimental que sorgeix d’una trobada singular amb els impasos de la societat brasilera. Allí hi resideix un esforç rigorós, en comptes de sucumbir, transformar els embolics i les tensions en la matèria mateixa d’una producció artística. Improvável és responsable de la concepció, creació i producció de les peces de dansa Naturaleza Monstruosa (2011), Mordedores (2015), Boca de Fierro (2016), Let it burn (2017), HARM-ONY (2018) y grrRoUNd (2021), entre d’altres.

Foto retrat ©Bea Borges

A continuació us deixem un clip d’un dels seus darrers treballs escènics, podeu consultar més material videogràfic a https://vimeo.com/improvavelproducoes

També podeu consultar els seus webs: http://marcelalevi.com i https://luchiarusso.wordpress.com

Per a més informació o dubtes podeu escriure a info@granerbcn.cat