Dansa Quinzena Metropolitana al barri de La Marina, amb la col·laboració del Graner
En la seva cinquena edició, el Festival Dansa Quinzena Metropolitana arriba al barri de La Marina, amb un triple programa gratuït enmmarcat en la línia de programació del festival anomenada Confluències i en diàleg amb el Graner, que hem col·laborat en el comissariat de la programació al Parc de Can Sabaté.
El triple programa inclou les peces breus:
- Fight de LASALA
La relació que l’ésser humà té amb la lluita és primitiva i ha estat present des de l’inici dels temps. Per a aquesta companyia és un element fonamental en la vida i en particular en la dansa. Com si es tractés d’una lluita, dues ballarines interpreten una peça de dansa contemporània molt física, tècnica, fresca i divertida. Un treball escènic de gran precisió i apoderament.
La companyia de dansa contemporània LASALA, creada el 2013 i dirigida per Judith Argomaniz, se centra en la contínua recerca del llenguatge físic basant-se en l’estètica actual. Les seves peces volen donar resposta a les inquietuds de tota la companyia i reflectir-les. Ha estat convidada a múltiples festivals i moltes de les seves peces han estat premiades a escala nacional i internacional.
- ‘Young Blood’ d’Arnau Pérez
A través de la dansa contemporània influenciada pel llenguatge reivindicatiu de les danses urbanes, aquesta proposta de dansa en petit format és un clam de la potència renovadora de les noves generacions. Tres ballarins, tres young blood que repten l’observador. “Young blood, us estem veient.” Ells estan preparats, però… ho esteu vosaltres?
El català Arnau Pérez és coreògraf i ballarí i actualment dirigeix, des de Madrid, la companyia que duu el seu nom. Com a coreògraf, ha desenvolupat creacions a companyies com la Company E (Washington DC) o la Jove Companyia Gerard Collins (València). A més, ha estat guardonat amb el premi a Millor Coreografia al Masdanza i a l’International Solotanz Festival Stuttgart, i Premi del Públic, Jurat Jove i Ballarí Excel·lent al Certamen Coreogràfic de Madrid.
- ‘Lo faunal (extracte)’ de Pol Jiménez
En aquest extracte del solo Lo faunal, el ballarí Pol Jiménez encarna la figura mitològica del Faune, que durant la migdiada fantasieja amb les nimfes. Per fer-ho, s’inspira en la representació de Faune de la dansa clàssica de Nijinski, i tant l’intèrpret com el director de la peça, Bruno Ramri, es centren en la idea que no és només un personatge mitològic, sinó més aviat una condició. Una condició que comparteix amb la dansa espanyola, la de la hibridació constant per poder eixamplar les seves fronteres.
Pol Jiménez és un artista de dansa espanyola i flamenc que constantment busca nous codis i interrogants de l’escena i el pensament contemporani per nodrir les seves creacions. Tot i la seva joventut, compta amb una trajectòria intensa com a ballarí i coreògraf treballant amb companyies i coreògrafs com La Fura dels Baus, Cesc Gelabert, Juan Carlos Lérida, José Manuel Álvarez o Ángel Rojas. A més, també col·labora amb els grups musicals Los Aurora i Maestros de la Guitarra. Va ser guardonat com a millor ballarí als premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 i als XXV premis Butaca.
INFOS PRÀCTIQUES
Lloc: Parc de Can Sabaté: Carrer de la Mare de Déu de Port, 379, 08038 Barcelona, com arribar-hi
Dia: Diumenge 13 de març
Hora: 12h
Espectacles gratuïts
El programa Confluències del Dansa Metropolitana s’inspira en els punts dels rius on s’uneixen dos o més cursos d’aigua. Sovint, els confluents han estat punts estratègics, com per exemple trobem a l’Àrea Metropolitana amb els rius Llobregat i Besòs. Amb aquesta premissa, un centenar d’intervencions gratuïtes es podran veure en espais públics de les dotze ciutats que conformen la programació d’enguany.
Consulta tota la programació del festival AQUÍ