El comissariat i la mediació del Graner i el Mercat de les Flors posa en diàleg al Sebastián García Ferro i l’Institut Escola Antaviana i el João Lima i l’Institut Bernat Metge durant el curs 2019-20, dins el programa EN RESiDÈNCiA de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.
João Lima (Brasil, 1980). Exerceix de coreògraf, intèrpret i productor cultural en diverses organitzacions artístiques. Va formar part del Curs de Recerca i Creació Coreogràfica del Fórum Dança, a Lisboa, i també va completar la formació ESSAIS al Centre National de Danse Contemporaine d’Angers, França. Des de fa gairebé 20 anys, actua i ensenya teatre i dansa a Amèrica Llatina i Europa. El 2009 i el 2014 va dirigir el Fòrum Articulacions d’Arts Performatives a Recife. Entre les seves creacions es troben “O Outro do Outro” (2010), “Ilusionistas” (Premi Klauss Vianna, 2012), “Morder la Lengua” (Premi Klauss Vianna, 2014) i més recentment, “Vibrar el temps” (2018), com a part del projecte Tot Dansa, promogut pel Mercat de Les Flors, Institut del Teatre i Institut d´Educació de Barcelona. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, col·labora amb les revistes Negratinta (ES), Yuca (ING), Continente (BR) i Interdanza (MEX)
Més info: http://joaolima.info/
L’Institut Bernat Metge (la Verneda i la Pau, Sant Martí) va participar a la primera edició d’EN RESiDÈNCiA (2009-2010) amb Daniel Chust Peters. Hi torna a participar amb un grup d’alumnes de 4rt d’ESO. En funcionament des del 1972, l’Institut Bernat Metge ofereix estudis d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat. En el context del Pla de Barris s’ha impulsat un conjunt de millores d’aquest centre, incloent una intervenció educativa i social, amb la participació de la comunitat educativa i dels agents socials, econòmics i veïnals de l’entorn. Professorat: Amadeu García i Eva Navas.
Més info: http://institutbernatmetge.cat/
“Aprender con tacto” és un registre de fragments íntims que sorgeixen a partir de memòries personals d’un procés d’art i educació. Un entrellaçament d’experiències en el qual les joves artistes toquegen diverses formes de (des)coneixement”.
“A través del sentits del cos ens exposem a que alguna cosa ens toqui, ens succeeixi, ens transformi. És per això que per formular sentits propis sobre el que som i per imaginar el que podem esdevenir explorem una pluralitat de gestos: obrir i tancar els ulls, mirar a poc a poc, escoltar, tocar-nos a nosaltres mateixos, als altres i a l’espai, viure les trobades, parlar sobre el que ens passa, compartir instants reconeixibles i irreconeixibles, cantar i ballar intensament, aturar-nos en els detalls, sentir sense pressa i cultivar l’atenció.
Amb l’alumnat de 4t d’ESO Nimra Abbas, Víctor Antoranz, Jesús Augusto Chacón, Jackson Abel Falcón, Ausah Hayat, Carla Lara Morales, Dalila López, Ainhoa Martín, Andrea Melero, María Feben, Martina Parramón, Lucas Salomon Pereira, Sergio Lucas Pérez, Ángel Leonardo Ramos, Anabel Robles, Lisseth Ainhoa Rubio, Sara Torres, Abril Villanova, Pei Pei Ye Xia i els docents Eva Navas i Alexandre Noguerol.
Amb la col·laboració en l’edició de vídeo d’Andrés Pino / Conjunto Vacío
Música: Niki N.Phaser i Jam da Silva
Més info del procés de Sebastián García-Ferro a l’Institut Escola Antaviana