El comissariat i la mediació del Graner i el Mercat de les Flors posa en diàleg aquest curs 2021-22 la coreògrafa Silvia Sant Funk i l’Institut Monjtuïc i David Climent i l’Institut Salvador Espriu.
Silvia Sant Funk és Coach, docent, ballarina i coreògrafa. Després de vint anys dedicada a la dansa contemporània com a ballarina, coreògrafa i docent, m’interesso pels beneficis que tenen la consciència corporal, el moviment i el treball creatiu per a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva edat o condició. És així com complemento la meva recerca personal amb estudis de PNL, Social Presencing Theatre i Coaching Existencial, per assolir un coneixement més profund de la condició humana. Actualment imparteixo formacions sota el títol “El cos intel·ligent” a particulars, joves, entitats i empreses que tenen com a finalitat recuperar la connexió amb el propi cos i la seva saviesa, incidint en qüestions essencials com la presència, la comunicació, les relacions interpersonals i la creativitat. També faig processos individuals de coaching. De manera més esporàdica però igualment apassionada mantinc viva la meva dedicació a la creació escènica, desenvolupant treballs propis i col·laborant amb altres creadors. En els últims quatre anys he fet de formadora del projecte Tot Dansa que vol acostar el llenguatge de la dansa i de la creació escènica als joves estudiants d’ESO del territori. Durant aquests contactes intensius amb joves, descobreixo la potencialitat expressiva adolescent i l’impacte positiu de les experiències creatives des de l’acció.
La meva recerca artística actual està relacionada amb l’exploració de la polaritat del dins i el fora. De com la vulnerabilitat de qualsevol mena sembla que tendeix a superar-se construint divisions: físiques, imaginàries, fàctiques… Amb dispositius creatius diversos busco de fer plausibles aquestes polaritats per suggerir noves formes, espais i imaginaris a través de les seves esquerdes.
L’Institut Montjuïc té una trajectòria de més de trenta anys de servei a la Zona Franca. La seva participació a EN RESiDÈNCiA té a veure amb la voluntat de crear més connexions entre el centre i els agents socials i culturals del barri i la ciutat i, alhora, potenciar les inquietuds artístiques del seu alumnat.
Amb els estudiants de 3r d’ESO de l’institut Montjuïc Nadia Alcario, Alexandra Carnero, Lidia García, Noa González, Daniel Gutiérrez, Tanya Hernández, Fátima Larossi, Sufyan Mohammad, Afrika Yago, Joasemari Díaz i Aitana Navarro. Amb els professors Vicent Santamaria de Mingo i Elies Carles Olivas.
EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.
Més info del programa ENRESiDÈNCiA
Més info del procés de David Climent a l’Institut Salvador Espriu