Acompanyant el programa educatiu, Arte Factum es va encarregar de mediar tres sessions amb les docents implicades i les artistes. Van ser serssions de reconeixement i també per compartir eines metodològiques i de pràctica corporal. Així, Zones de contacte no només afecta les aules, sinó també al Graner i genera contextos de trobada entre les i els mestres i les artistes del programa fora dels centres educatius.
En aquestes jornades compartides entren en diàleg arts i pedagogies i es van facilitar eines corporals i metodològiques, amb tallers facilitats per Bea Fernández, Alba Rihe i Xavier Manubens a partir dels seus treballs a les aules. A part d’activar el cos, també es va generar un espai de conversa i debat, mediat per artefactum, a través de metodologies artístiques al voltant de les línies de conversa de l’edició d’enguany:
- Atenció, percepció i moviment a la infància
- Cossos, fantasia i diversitat a l’educació
- Ritualitats i gamificació dels aprenentatges.
Les potencialitats (trans)formatives dels cossos, el treball amb i des de la diversitat i les estratègies lúdiques aplicades a contextos educatius i artístics van ser algunes de les temàtiques que van travessar aquest espai de conversa.