Caixa d'Eines curs 21-22
Com a centre de dansa i arts vives, fomentem una educació que posa el cos i l’acció en el centre de l’experiència: practicar des del cos altres maneres de transmetre coneixement. Però sobretot ens proposem teixir col·laboracions de llarga durada, flexibles i basades en la confiança mútua, per generar comunitat educativa en un sentit ampli: amb el professorat, l’alumnat, les famílies i el barri. Una educació sobre pràctiques vives, oberta al risc, imprevisible, que aposta per la recerca, mutant i en construcció.
Els projectes educatius de Graner s’emmarquen dins de Caixa d’Eines, un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris, present a 49 centres educatius de la ciutat.
Amb Magdalena Garzon
“Soc llicenciada en Ciències Ambientals i en Coreografia. La meva pràctica i interès personal se centra en l’entrenament del Body Weather i en les pràctiques corporals somàtiques. M’interessa el treball del cos i l’expressió en diversos contextos i grups socials, plantejant una actuació des de projectes de l’àmbit socioeducatiu. El 2017 vaig ser becada per l’OAEA de l’Institut del Teatre per a desenvolupar una pedagogia de la dansa per persones amb diversitat visual vinculada a la creació i a l’audiodescripció en dansa. Des del 2020 col·laboro regularment amb l’equip de treball d’accessibilitat a les exposicions en el CCCB.”
Amb les escoles:
- Escola El Polvorí
- Escola Enric Granados
- Escola SEAT
- Escola Pau Vila
- Institut Montjuïc
- Institut Domènech i Montaner
GALERIA DE FOTOS CAIXA D’EINES 21-22
PRIMÀRIA
- ‘En un sí desconegut’ amb Nora Baylach
Un espai de joc, de possibilitat, de trencar els esquemes dins de l’aula, de cridar, de preguntar, d’esdevenir, també d’escoltar i respectar. El sí és conèixer-nos, individualment i col·lectivament, abraçar la incertesa amb tot el que suposa.
Curs i escoles 0n es va dur a terme “En un sí desconegut”: 1r i 2n de primària – Escola Enric Granados
- ‘El teu cos el teu mestre (un intent de teixir escoles somàtiques)’ amb Claudia Solwat
Un treball per conèixer millor el propi cos, entenent l’escola com un laboratori on provar i descobrir diferents pràctiques sensorials i motores, per tal d’integrar el coneixement anatòmic. Crear nous hàbits dins l’aula per estar més connectades al cos i observar si aquest coneixement i pràctiques generen canvis de conducta, d’atenció i de relació.
Curs i escoles on es va dur a terme “El teu cos el teu mestre”: 1r i 2n de primària – Escola Pau Vila
- ‘Dansa i estats de l’atenció’ amb Silvia Sant Funk
Investigació que parteix de la següent premissa: L’estat de la nostra atenció determina la qualitat de la nostra experiència. Sabem que l’era digital està transformant el fenomen de l’atenció i ho fa de manera dràstica en els infants. Sabem que la dansa és un llenguatge artístic integrador en el que pensament, emoció i acció es modelen a través del nostre cos en moviment.
Curs i escoles 0n es va dur a terme “‘Dansa i estats de l’atenció”: 3r i 4t de primària – Escola El Polvorí
- ¡AY! ¡YA! amb Macarena Recuerda
¡AY! ¡YA! és una il·lusió que ens porta a percebre la realitat de diferents formes suggerides per la imaginació o causades per l’engany del sentit de la vista. A partir d’aquesta peça performativa i els seus eixos de treball, Macarena Recuerda va realitzar un taller complementari a la presentació de la performance amb diferents exercicis d’escolta, atenció, plàstics i de moviment.
Curs i escoles 0n es va dur a terme “¡AY! ¡YA!”: 6è de primària – Escola SEAT
SECUNDÀRIA
- Sonarlo todo’ amb Oscar Bueno
Sonarlo todo és acostar-nos a tot des del so. Fer sonar tot allò que ens diem, tot allò que veiem, tot allò que ens comptem amb els cossos. Fer-se sonar les unes a les altres. Reescriure’ns a través del so. Inventar llenguatges.
Curs i escoles 0n es va dur a terme “Sonarlo todo”: 2n d’ESO – IES Montjuïc
- ‘Transitioteen’ amb Sara Manubens i Lyn Diniz
Aquest projecte vol a acostar els estudis i polítiques transfeministes als instituts de segon cicle. Proposem un projecte de recerca amb el grup-classe per analitzar l’institut en clau de gènere. ¿Què li passa a un cos transgènere quan entra a l’Institut? A partir d’aquesta pregunta articulem una sèrie de sessions artístiques on analitzem els espais, protocols, performativitats i coreografies del Centre Educatiu des d’una perspectiva de gènere.
Curs i escoles 0n es va dur a terme “Transitioteen”: 2n d’ESO – IES Domènech i Montaner







