Graner

› ‘El teu cos el teu mestre’ amb Claudia Solwat

'El teu cos el teu mestre (un intent de teixir escoles somàtiques)' amb Claudia Solwat

Els infants d’aquesta edat estan força connectats a la seva immediatesa corporal;  a les reaccions descontrolades, imprevistes i necessàries. L’entorn, l’arquitectura, el disseny de l’espai, els protocols de comportament entre d’altres,  els privarà cada dia més a poder-se  expressar  amb llibertat i naturalitat.

Hi haurà canvis conductuals tant personals com relacionals després d’entendre millor què passa a sota la pell?

Treballarem i investigarem en conèixer millor el nostre cos,  entenent l’escola com un  laboratori on provar i descobrir diferents pràctiques sensorials i motores, per tal d’integrar el coneixement anatòmic. Crearem nous hàbits dins l’aula per estar més connectades al cos  i observar si aquest coneixement i pràctiques  generen canvis de conducta, d’atenció  i de relació.


Claudia Solwat:

Actualment desenvolupa/ desenvolupo activitats relacionades amb la recerca del cos i el moviment, la docència i la creació. Acompanya i facilita processos creatius com Ajudant de direcció i assistència a la coreografia i moviment (les últimes col·laboracions amb Guy Nader i Maria Campos, Albert Quesada i Pere Faura). Ha ballat des de “sempre” movent-se per diferents estils i combinant-ho amb altre tipus d’estudis. (Psicologia, Pedagogia de la Dansa, Site-specific Dance, Mindfulness i Diafreo). Ha treballat com a ballarina per a diferents companyies de teatre i dansa. I com a creadora en diferents projectes escènics. Forma part del col·lectiu MOVE ANATOMY.

“El Teu Cos el Teu Mestre” és una continuació de la recerca “Moving Deeper” al voltant del cos humà, la seva anatomia i en especial al descobriment, profundització i difusió del teixit connectiu (la fascia).


Curs i escoles on es durà a terme “El teu cos el teu mestre”: 1r i 2n de primària – Escola Pau Vila

Els projectes educatius de Graner s’emmarquen dins de Caixa d’Eines, un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris, present a 49 centres educatius de la ciutat. Enguany, El el Graner compta amb la mediació de Magdalena Garzon.