Graner

› ‘En un sí desconegut’ amb Nora Baylach

'En un sí desconegut' amb Nora Baylach

Entenc aquest sí com un espai d’afirmació -no cercada directament-. Un sí que apareix sense saber-ho, on t’hi trobes i, per aquesta raó, convida a gaudir-lo. El sí desconegut és un espai de joc, de possibilitat, de trencar els esquemes dins de l’aula, de cridar, de preguntar, d’esdevenir, també d’escoltar i respectar. El sí és conèixer-nos, individualment i col·lectivament, abraçar la incertesa amb tot el que suposa.

L’aula de música es mostra com a eix motor del projecte. Com a ballarina, la música sempre m’ha acompanyat sent-ne causa del moviment. Em pregunto què passaria si fos el cos qui generés l’espai musical dins l’aula, permetent així el desplaçament de rols que tenim associats en el nostre dia a dia. Que aquesta sigui la primera excusa on transformar les jerarquies a l’aula, dinamitzant l’educació des de l’horitzontalitat, centralitzant l’alumne com agent motor creatiu i estimulant l’alumnat i cercle familiar a què l’educació sigui motivacional; que bonic seria que els infants sabessin que també són mestres dels adults en el seu dia a dia. Desitjo que l’acció no hagi de ser exclusivament un acte performatiu, sinó un acte viu i ple de quotidianitat.

 Visualitzo el sí desconegut dins un espai liminar, un espai on llençar-se a què tot sigui possible.


Nora Baylach:

Ballarina, creadora, professora de dansa contemporània i fotògrafa en arts escèniques formada fora dels marges acadèmics institucionals. Área, espai de dansa i creació va ser l’espai on permetrem créixer, aprendre i desenvolupar-me. Darrerament, he seguit les paraules i pautes d’Olga Álvarez i Roser López Espinosa. Com a intèrpret, he treballat en diferents companyies i artistes independents com ara La Taimada, Ana Borrosa, Laia Santanach, Animal Religion… i he format part de la Producció Nacional de Dansa de Catalunya, coreografiat per Thomas Noone i Roser López Espinosa. Des de llavors, estableixo un vincle estret amb Roser López Espinosa, formant part de la companyia amb els espectacle “Novembre”, “Trama” i “Cometa”. Actualment, combino la creació, la docència i la interpretació de la manera més amable possible.


Curs i escoles 0n es durà a terme “En un sí desconegut”: 1r i 2n de primària – Escola Enric Granados

Els projectes educatius de Graner s’emmarquen dins de Caixa d’Eines, un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris, present a 49 centres educatius de la ciutat. Enguany, El el Graner compta amb la mediació de Magdalena Garzon.