Graner

› C.I.R.C.A. amb Alba Rihe

C.I.R.C.A. (Comunitat Interactiva Rara Corporal i Activadora)

C.I.R.C.A. és un dispositiu pedagògic pensat a través de la gamificació i dels interessos dels jugadors, que explora la relació de pensament crític envers a la societat posant el cos al centre i activant el pensament corporal i situat.

La narrativa del dispositiu està basada en l’estructura del videojoc, per entrar dintre d’aquesta narrativa estudiarem i desglossarem quins són els components del videojoc conjuntament amb el grup classe. El projecte té com objectiu visualitzar les tensions potencials que existeixen entre el fet artístic amb el devenir educatiu, donant espais híbrids i d’interès col·lectiu, així com impartir coneixement des del joc i la curiositat a l’aula. Experimentar, errar o jugar son conceptes que no tenen l’espai que es mereixen en els centres educatius. Les meves pràctiques deriven entre la producció artística i l’educació, ja que trobo de suma importancia que les metodologies siguin compartides i creen aliances amb el que s’entén marc educatiu per con- taminar de nous sabers al alumnat.


Biografia de l’Alba Rihe

Incitadora cultural, la meva trajectòria va lligada a un circuit artístic no academicista. Sempre hi ha una urgència a explicar coses, coses que em molesten, que em deformen, que m’exciten, que passen, en fi, coses. Afegeixo que cada vegada per explicar coses m’agrada més posar-hi el cos, però d’una altra manera, explorar llocs on no estic còmode i crear dinàmiques noves, on l’observació i la constància formen altres maneres de mirar i això em posa en un altre lloc i m’agrada! Per aconseguir un desinterès constant dels coneixements adquirits crec que és vital envoltar-se de gent nova per crear una contaminació constant i crear una potència híbrida de coneixements i acció.


Amb les escoles:

  • Institut Montjuïc

Els projectes educatius de Graner s’emmarquen dins de Caixa d’Eines, un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris, present a 56 centres de la ciutat.