Graner

› EN RESiDÈNCiA

CURS 2022-23

El comissariat i la mediació del Graner i el Mercat de les Flors posa en diàleg aquest curs 2022-23 les coreògrafes Emma Villavecchia i Maria Soberón i l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Teresa Pàmies.

Emma Villavecchia (Barcelona, 1992)

Emma Villavecchia va completar els seus estudis de dansa contemporània al Bennington College (Vermont, EUA). Entre 2016 i 2019 va ser codirectora artística de Three Planes Collective juntament amb Finn Murphy i Kaya Lovestrand. Junts van col·laborar amb les coreògrafes Isabel López i Elena Demyanenko, presentant les seves creacions a Barcelona, Los Angeles, Nova York i Vermont. Actualment viu a Barcelona, on participa en projectes artístics i pedagògics i desenvolupa les seves pròpies creacions escèniques i audiovisuals en col·laboració amb diversos artistes i centres (Casa Virupa, La Visiva, Galeria Cadaqués). Ha presentat els seus treballs a la Casa Elizalde, al Centre Cívic de la Barceloneta, al Festival Sismògraf i festivals internacionals de videodansa. Ha impartit classes, tallers i laboratoris a Roca Umbert, al Mercat de les Flors, al Centre Cívic de la Barceloneta, a La Visiva i a la Casa del Moviment. Recentment ha estrenat la peça Rítmia al Mercat dels Flors, en col·laboració amb el compositor Maurici Villavecchia i les ballarines María Soberón i Urša Sekirnik. Des de 2019, s’està formant com a Educadora Somàtica del Moviment a Movimiento Atlas (Saragossa), escola oficial de Body-Mind Centering ®.

María Soberón (Ciudad de México, 1990)

El treball d’investigació pluridisciplinari de María Soberón es troba en la intersecció entre la música, la dansa i les matemàtiques. L’eix vertebrador dels seus interessos és el cos i el seu potencial musical. Formada en piano i llicenciada en Matemàtiques pures per la Queen Mary University of London, a l’establir-se a Barcelona s’integra en l’equip de reflexió i desenvolupament de NUZIC, un innovador mètode pedagògic de creació i anàlisi musical. Com a ballarina, ha participat en diverses residències de creació, tallers, i laboratoris, com RÍTMIA, creació de dansa contemporània i música en viu, liderada per Emma Villavecchia; o MUSA i altres aus aquàtiques (Cia. Irregulars), una proposta escènica que barreja material documental i textos teòrics i poètics amb un espai sonor basat en la veu. Juntament amb María Mora i Majo Villafaina, forma ODALIPO (Obrador danzístico linguístico potencial). PREPOSICIONES, amb residència a La Visiva, és la primera peça-procés d’ODALIPO, basada en la premissa que, prèviament a la posició ,hi ha una preposició –un joc de paraules, dansa i relacions.


L’Institut Teresa Pàmies

Després de les residències de Cristina Clemente, LaCol, Fito Conesa, Míriam Cano i Roger Serret, aquesta és la sisena participació del Teresa Pàmies, amb alumnes de 4t d’ESO. L’Institut Teresa Pàmies (fins el 2020, Institut Príncep de Girona) està situat al districte d’Horta-Guinardó, a l’encreuament amb Gràcia i l’Eixample. Es va posar en marxa fa més de quaranta anys, però no va ser fins el curs 2019-2020 que va prendre el nom de l’escriptora, periodista i activista política Teresa Pàmies (Balaguer, 1919-Granada, 2012).

Docents
Gemma Gonzalez i Gerard Segura


El Mercat de les Flors-Graner també està comissariant i mediant la residència de Miquel Barcelona a l’Institut Dolors Aleu, amb l’alumnat de 2n d’ESO, consulta’n tota la informació AQUÍ

Més info i seguiment del programa complet d’EN RESiDÈNCiA a http://www.enresidencia.org/

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

CURS 2021-22

El comissariat i la mediació del Graner i el Mercat de les Flors posa en diàleg aquest curs 2021-22 la coreògrafa Sònia Gómez i l’Institut Escola Turó de Roquetes

Sònia Gómez  (La Sénia, Tarragona) és ballarina, performer i coreògrafa.

Va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i a P.A.R.T.S Brussel·les, Bèlgica. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance. Ha actuat a: Espanya, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.

2007 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH.

2010 PREMI ESPECTACLE INNOVADOR EN GIRA. Experiències amb un desconegut. Fira International/Osca.

2017 PREMI DELFÍ COLOMER MENCIÓ ESPECIAL. A VORE.

2018 PREMI MILLOR ESPECTACLE DE DANSA PREMIS BUTACA. A VORE.

Més info: https://soniagomez.com/

/

L’Institut Escola Turó de Roquetes 

El Turó de Roquetes va ser creat el 2011, fruit de la integració de dues escoles de primària del barri de Roquetes (Nou Barris): l’Escola Gaudí i l’Escola Sant Antoni Maria Claret. El Turó de Roquetes vincula la seva participació a EN RESiDÈNCiA amb la voluntat de situar les arts escèniques com a eix articulador del projecte educatiu de centre.

Més info: https://agora.xtec.cat/insesturo-roquetes/

Alumnes de 1r d’ESO

Professores
Cristina Bielsa i Gemma Arcas

*****************************

El Mercat de les Flors-Graner també està comissariant i mediant la residència d’Adrian Vega a l’Institut Maria Espinalt, amb l’alumnat de 1r d’ESO, consulta’n tota la informació AQUÍ

Més info i seguiment del programa complet d’EN RESiDÈNCiA a http://www.enresidencia.org/

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

EN RESiDÈNCiA 2012-21

“Creadors EN RESIDÈNCiA als instituts de Barcelona” és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb  l’associació A Bao A Qu.  EN RESIDÈNCIA introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària de la ciutat, a través del contacte directe i continuat d’un creador/a amb els estudiants.

L’objectiu d’ EN RESIDÈNCIA  és convidar un creador per elaborar i compartir una obra, desenvolupada en col·laboració d’estudiants de secundària i amb signatura del propi artista, és a dir amb un compromís professional. El creador ha de transmetre tot el què comporta realitzar una obra artística, ha d’incloure els joves i fer-los partíceps de tot el procés. Una bona manera de començar a provocar un diàleg artístic és a través de les seves obres per a generar-ne d’altres. Perquè això es porti a terme l’institut s’ha d’involucrar. Per una banda, cal entendre que es tracta d’un treball transversal on hi col·laboren diferents assignatures, i per una altra cal escollir un professor tutor que conduirà i animarà al grup classe. El creador anirà a l’institut dues hores a la setmana i el treball transversal serà una mescla de les aportacions de l’artista, les dels joves i la dels professors. La idea és generar una contaminació artística entre ells.

PROJECTE EN RESiDÈNCiA, Graner-Mercat de les Flors com a mediador:

Curs 20/21

IES Montjuïc amb Silvia Sant Funk. Consulta el bloc de seguiment aquí

IES Salvador Espriu amb David Climent. Consulta el bloc de seguiment aquí

Curs 19/20

IES Escola Antaviana amb Sebastián García Ferro. Consulta el bloc de seguiment aquí

IES Bernat Metge amb João Lima. Consulta el bloc de seguiment aquí

Curs 18/19:

IES Barri Besòs amb Andrés Waksman. Consulta el bloc de seguiment aquí

IES Comas i Solà amb Constanza Brncic. Consulta el bloc de seguiment aquí

Curs 2017/18:

IES Montjuïc amb Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol. Consulta el bloc de seguiment aquí 

IES Moisès Broggi amb Big Bouncers. Consulta el bloc de seguiment aquí 

Curs 2016/17: 

IES Josep Comas i Solà amb Toni Mira. Consulta el bloc de seguiment aquí

Curs 2015/16:

IES Montjuïc amb Societat Doctor Alonso. Consulta el bloc de seguiment aquí 

Curs 2014/15:

IES Menéndez i Pelayo amb Aimar Pérez Galí. Consulta el bloc de seguiment aquí

Curs 2013/14:

IES Milà i Fontanals amb Loscorderos.sc. Consulta el bloc de seguiment aquí

Curs 2012/13:

IES Joan Coromines amb Àngels Margarit. Consulta el bloc de seguiment aquí