Graner

› EN RESiDÈNCiA

CURS 2020-21

El comissariat i la mediació del Graner i el Mercat de les Flors posa en diàleg aquest curs 2020-21 la coreògrafa Silvia Sant i l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Montjuïc, del nostre barri. 

Silvia Sant és coach, docent, ballarina i coreògrafa.

“Després de vint anys dedicada a la dansa contemporània com a ballarina, coreògrafa i docent, m’interesso pels beneficis que tenen la consciència corporal, el moviment i el treball creatiu per a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva edat o condició. És així com complemento la meva recerca personal amb estudis de PNL, Social Presencing Theatre i Coaching Existencial, per assolir un coneixement més profund de la condició humana. Actualment imparteixo formacions sota el títol “El cos intel·ligent” a particulars, joves, entitats i empreses que tenen com a finalitat recuperar la connexió amb el propi cos i la seva saviesa, incidint en qüestions essencials com la presència, la comunicació, les relacions interpersonals i la creativitat. També faig processos individuals de coaching.

De manera més esporàdica però igualment apassionada mantinc viva la meva dedicació a la creació escènica, desenvolupant treballs propis i col·laborant amb altres creadors.  En els últims quatre anys he fet de formadora del projecte Tot Dansa que vol acostar el llenguatge de la dansa i de la creació escènica als joves estudiants d’ESO del territori. Durant aquests contactes intensius amb joves, descobreixo la potencialitat expressiva adolescent i l’impacte positiu de les experiències creatives des de l’acció.

La meva recerca artística actual està relacionada amb l’exploració de la polaritat del dins i el fora. De com la vulnerabilitat de qualsevol mena sembla que tendeix a superar-se construint divisions: físiques, imaginàries, fàctiques… Amb dispositius creatius diversos busco de fer plausibles aquestes polaritats per suggerir noves formes, espais i imaginaris a través de les seves esquerdes.”

Més info: https://www.silviasantfunk.com/

/

L’Institut Montjuïc (la Marina de Port, Sants-Montjuïc)

Vuitena edició  consecutiva d’EN RESiDÈNCiA en què participa l’Institut Montjuïc. Hi han participat Eduard Arbós, Lúa Coderch, Societat Doctor Alonso, Rodrigo Laviña, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, Anna Serrano i Irma Marco. Aquesta vegada, el Montjuïc hi participa amb un grup d’alumnes de tercer d’ESO. L’Institut Montjuïc té una trajectòria de més de trenta anys de servei a la Zona Franca. La seva participació a EN RESiDÈNCiA té a veure amb la voluntat de crear més connexions entre el centre i els agents socials i culturals del barri i la ciutat i, alhora, potenciar les inquietuds artístiques del seu alumnat.

Alumnes de 3r d’ESO
Nadia Alcario, Elisabet Amaya, Miguel Cañadas, Alexandra Carnero, Sabren Gafa, Lidia Garcia, Noa González, Daniel Gutiérrez, Alejandro Hegger, Tanya Hernández, Fátima Larossi, Sufyan Mohammad, Tahsin Rahman, Alejandro Román i Afrika Yago.

Professors
Vicent Santamaria i Elíes Carles

DIARI DEL PROCÉS  https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic2021/

*****************************

El Mercat de les Flors-Graner també està comissariant i mediant la residència de David Climent a l’Institut Salvador Espriu, amb l’alumnat de 4t d’ESO, consulta’n tota la informació AQUÍ

Més info i seguiment del programa complet d’EN RESiDÈNCiA a http://www.enresidencia.org/

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.