El Festival Sâlmon celebrarà la seva 10a edició amb 10 dies de propostes d'arts vives en 4 espais de la ciutat de Barcelona.
En una edició totalment presencial que vol connectar-se novament amb la ciutat, el festival Sâlmon oferirà del 9 al 20 de febrer una programació d’arts vives al Santa Mònica, el CCCB, La Caldera i el Mercat de les Flors. La propera edició torna a comptar amb Sofia Asencio, Iñaki Álvarez, Bea Fernández i Ariadna Rodríguez com a equip de comissariat, i està coorganitzat novament per quatre espais referents de les arts vives a Barcelona: Antic Teatre, La Caldera, Graner i La Poderosa.
Programació
La programació del festival Sâlmon 2022 combinarà propostes locals i internacionals i inclou a: El Conde de Torrefiel, Alberto Cortés, DJ Amarantis, David Aguilar, Paz Rojo, Pauline L.Boulba i Aminata Labor & Guests, IV Parlament Ciutadà de Cultura de Barcelona, Marta Ziólek, Bella Báguena, Symphony (Xavi Manubens) i Mama Lynch (Lyn Diniz), Andrea Pellejero, Anabella Pareja Robinson, Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura], Silvia Bottiroli, Mårten Spångberg, Júlia Rúbies Subirós, María Jerez i Alejandra Pombo Su, Néstor García Díaz, Anne Kerzerho, Fernando Gandasegui, Salva Sanchís, Jocelyn Cottencin, Idoia Zabaleta, Miguel Martínez, Fernando Pérez, Aimar Pérez Galí, Carolina Campos, Caterina Mora i Victória Pérez Royo, DJ Tutu, Pol Pi: cie NO DRAMA i més.
La programació s’ha dissenyat en diàleg amb els equips de continguts dels espais que acolliran les propostes, en consonància amb els contextos i esperits de cada lloc. Els artistes faran dialogar les seves peces amb els espais on seran programats, adaptant-s’hi a nivell d’espai escènic i conceptual. Així mateix, diverses propostes es vinculen amb comunitats locals específiques convocades pel Salmôn, ja sigui a través de tallers o de la participació en la creació de les mateixes peces.
Edició 2022
“Com a conseqüència de la força centrípeta que ens va portar a conviure dins d’un plató de televisió experimental durant cinc dies al Sâlmon del 2021, l’energia centrífuga expandeix el festival d’aquest any per diversos espais de la ciutat de Barcelona (…) Mantenint en moviment constant aquesta força centrífuga, no hem parat de preguntar-nos sobre com es posen en comú les pràctiques artístiques; la fisonomia dels possibles llocs on compartir-les, la generació de contextos de pensament crític i no només de transmissió, el desplaçament de l’educació per enfocar-nos en l’aprenentatge com a procés continu i obert que involucra subjectivitats més col·lectives. Entenem el festival com un espai provisional concret i ficcional, on assajar maneres de fer i compartir a partir d’aquestes i altres qüestions”. (Sofia Asencio, Iñaki Álvarez, Bea Fernández i Ariadna Rodríguez, equip curatorial del Festival Sâlmon 21-22).