Graner

› Notícies

El Graner acull tres companyies en diàleg amb el Festival Grec de Barcelona, no us perdeu les seves estrenes!

Enguany, el Graner ha acollit les companyies Ça Marche, Lali Ayguadé i María Jurado en els seus processos de creació de les tres peces que estrenaran en el marc del Festival Grec de Barcelona.

Lali Ayguadé presenta el 3 de juliol a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors RUNA: 

Contes d’un altre món, d’una altra època. En aquest paisatge caòtic, dos éssers humans investiguen entre restes d’enderrocs, mirant de reimaginar, de sentir de nou allò que una vegada van ser, intuint el passat. Persones innocents que, ara, converteixen aquestes ruïnes en aliats, en jocs per a entendre la realitat. Runafa palesa la bellesa d’aquest passat fràgil del qual no en queda gaire, per agafar-se amb força a la vida. Mitjançant el moviment abstracte i del cos en dimensions i relacions al pes, aquests personatges ens retornen a l’essència del que som: éssers afectats pel temps. Com seguim avançant quan la Runa és a la ment?

Ça Marche presenta el 13 de juliol a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors CANTUS GESTUALIS:

Amb el nom de cantus gestualis es coneixien durant l’edat mitjana les composicions literàries pensades per ser cantades o recitades en veu alta i que narraven fets i gestes protagonitzades pels reis i els herois del moment, però també els martiris dels sants. D’aquesta manera, l’audiència que escoltava els relats de dolor i patiment d’aquestes persones notables tenia la possibilitat de relativitzar els seus propis dolors i misèries i suportar-los millor. A partir d’aquest concepte, la companyia Ça Marche ens dibuixa un relat que gira al voltant de la relació entre el teatre i la mort, i com aquests dos espais s’integren en la nostra quotidianitat. Ho fa treballant amb dues dones no professionals de més de 75 anys que conduiran íntegrament aquest espectacle. Assumint el mateix paper original dels antics narradors d’altres temps, aquestes intèrprets es qüestionaran què és cantus i què és gestualis en el nostre dia a dia, tot mirant de trobar quins són els espais apartats i amagats de la nostra existència que mantenim com a individus.

Maria Jurado presenta el 17 de juliol a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors BLACK SUN:

Black Sun és una creació coreogràfica i dramatúrgica de María Jurado, una artista nascuda a Múrcia l’any 1996. Va començar uns estudis de dansa en aquesta ciutat que va acabar el 2021 a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es va graduar en l’especialitat de Coreografia. María s’ha format amb la intenció de traslladar a l’escena el risc i la potència que sorgeixen de la incomoditat constant que suposa fer-se preguntes. Fins ara, ha produït les coreografies Singulatitana (2019), Metàfores nocturnes (2020) i Black Sun (2021), premiada amb el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2021-2022. En la major part de les seves peces, María transforma i estira conceptes, investigant les possibilitats de formats diversos i l’ús de la multidisciplinarietat en la dansa experimental i la performance.