Graner

› Notícies

Library Z-Library

El Graner col·labora amb el Festival Moujuïc, que arriba a la seva 3a edició al Castell de Montjuïc el 20-21 de maig!

El Graner torna a col·laborar amb el Festival Moujuïc en la seva 3a edició,  afiançant una relació que ve de lluny amb el Castell de Montjuïc. Fruit d’aquest esperit de col·laboració, la tria de propostes (tant de les tancades com les d’aquelles “en procés”, o amb una dimensió més experimental) s’ha realitzat en un diàleg entre el Graner i el Castell de Montjuïc, dos equipaments de ciutat i que, alhora, comparteim territori i la voluntat, i el compromís, d’articular-lo.

La diversitat d’espais del Castell serà l’escenari del gruix de la programació, que s’inaugurarà dissabte 20 amb la peça “Fight”, de la companyia basca LaSala, a la terrassa del pati d’armes. Posteriorment, l’acció es trasllada a l’hornabec, amb “Aperitivo”, de Los Informalls, per retornar a la terrassa amb Joan Català i el seu “Pelat”. La jornada es clourà amb el “Metaplec”, una improvisació coral, amb voluntat de permanència, on artistes de diferents trajectòries (Glòria Ros, David Climent, Marina Pravkina, Adriano Galante i Hoss Benítez) coindiciran els dies previs per preparar un tancament a l’alçada, i en diàleg, amb el públic.

Així mateix, les entranyes de l’equipament són també el seu nucli creador, acollint les peces de les residents d’enguany. Dissabte serà el torn de “Yukedo Yukedo”, de Park Keito, i diumenge de “Bailar o lo salvaje”, de Lara Brown.

Diumenge 21 s’inicia amb una jornada matinal, que transcorrerà entre “Maña”, de la cia. Manolo Alcántara, i la peça “Moving!”, de María Ferrer, una col·laboració amb el Centre Cívic del Sortidor amb participació de joves acabades d’arribar al Poble- sec, que posa en valor el doble vessant comunitari i territorial. El tercer, el de la creació, estarà representat amb l’oberturà de procés del “Projecte K amb K de kol·lectivitat”, de Sputniks Cia, una proposta conjunta entre l’Ateneu Popular 9 Barris i el propi Castell, en el marc de Creació i Museus.

La tarda acollirà “Otempodiz” (“Diueltemps”), de la cia. Ertza, i “Meohadim”, de la cia. Jacob Gómez, ambdues a la terrassa, mentre que “Molar”, de Quim Bigas, es podrà gaudir al pati d’armes. En paral·lel, a la capella, es podrà veure un documental sobre el procés de creació d’Otempodiz, “Vosotros tenéis los relojes, nosotros tenemos el Tiempo…”. Prèviament, al matí, els ballarins Deissane Machava i Fenias Nhumai, d’Ertza, oferiran el taller de danses moçambiqueses “Marrabenta i Machawona” per a la canalla de 9 a 12 anys.

La jornada, i el festival, es clourà amb la represa de “Castells a l’aire”, de Raquel Klen i Raquel Gualtero, el projecte de Creació i Museus 2021 entre la Caldera i el Castell. Una peça pensada, viscuda i executada a l’equipament, que el posa en valor i hi tornarà per posar punt i final a aquesta edició del Moujuïc.

TOTA LA INFORMACIÓ DEL FESTIVAL I ENTRADES