Graner

› Notícies

El Graner col·labora amb el projecte 'Jugant amb tu t'ajudo a crèixer' del Grup de Treball d'Habilitats Familiars de la TIAF de La Marina

Des del Grup de Treball d’Habilitats Familiars de la Taula d’Infància, Família i Adolescència de La Marina (TIAF) han engegant un projecte de construcció comunitària, que es diu jugant amb tu t’ajudo a crèixer. Es tracta d’un projecte adreçat a famílies amb infants d’un a tres anys en el qual es treballen àrees com el joc heuristic, la vinculació, o l’expressió corporal (entre d’altres) a través del joc de la família amb l’infant. Es tracta de facilitar eines i estratègies a les famílies per a que trobin alternatives per gaudir conjuntament amb els infants.

El projecte es pensa amb perspectiva comunitària de forma que es busca que siguin les pròpies entitats, equipaments i recursos del territori qui imparteixin les sessions i busca un enfocament que arribi, també, tot i que no exclusivament, als contextos mes vulnerables.

El “Jugant amb tu t’ajudo a créixer” és un projecte que ja s’ha desenvolupat amb anterioritat al barri i que va néixer com a resposta a la mancança del programa de l’Agència de Salut pública, Programa d’habilitats familiars, que inicia a partir del 3 anys i no es contempla la franja 0 a 3. Des del GT HHPP es va acordar poder començar a treballar amb les famílies aspectes de parentalitat positiva ja des de la petita infància. Per això es va idear aquest projecte.

Ens fa molta il·lusió passar a formar part de la llista d’agents implicades, amb altres entitats del barri:

  • Espai Familiar Casa dels Colors
  • Ludoteca Casa dels Colors
  • Fundació Mans a les Mans
  • Servei de Dinamització Imagina’t
  • Vila Veïna
  • Centre de Serveis Socials de La Marina
  • Pla de Desenvolupament Comunitari de La Marina
  • Agència de Salut Pública de Barcelona
  • Biblioteca Francesc Candel
  • Centre de Creació El Graner

Així, DIJOUS 27 d’octubre acollirem una sessió del projecte amb la pedagoga convidada Cristina Martí.

PAISATGES és una experiència artística ballada i pensada per infants de 6 mesos a 3 anys, fruit de l’espectacle PAISATGES. Estudi #1. Neix de les ganes d’explorar i investigar amb el cos i a través del joc, amb el desig de seguir aprofundint en l’univers de la dansa.
És una proposta oberta on la improvisació i els descobriments que apareguin “in situ” donaran vida i evolució a l’experiència. Una investigació compartida entre infants i intèrprets. Un element senzill, la cinta de pintor, genera moments d’enorme bellesa quan es troba amb l’univers infinit del nadó, meravellat per la novetat i convidat a l’exploració i el joc. La ballarina i el pianista, dibuixen amb el cos i la música paisatges abstractes, juganers, íntims, suggerents…