Graner

› Notícies

Вавада онлайн - ваш путь к захватывающим азартным развлечениям. Рабочее зеркало леон и официальный сайт Хотскинс.

El Graner participa a la Fira Mediterrània de Manresa

Del 5 al 8 d’octubre va tenir lloc la 26a edició de la Fira Mediterrània a Manresa.

El Graner ha col·laborat aquest any amb la Fira donant suport a la peça “Quien baila, su mal espanta” de Joaquín Collado i Pol Jiménez, que es va poder veure al Pati del Teatre Kursaal el dijous 5 d’octubre. Joaquín Collado, artista resident del Graner l’any 2021, i Pol Jiménez, exploren amb la seva obra la relació que es dona en un ball a dos i on investiguen sobre diferents tècniques i estils dels balls de parella, des dels balls tradicionals i folklòrics fins a arribar a l’extrema relació dels balls de saló esportius.

Seguidament a l’actuació de Collado i Jiménez, va tenir lloc l’estrena de la nova creació de Lara Brown, també artista resident del Graner al 2021, “Lo impossible es desaparecer”. Una reflexió performativa que planteja com arxivem la dansa i el ball, com fan de contenidors els nostres cossos de les nostres danses del passat perquè puguin travessar el temps i aparèixer en el present.

Per últim, Luz Arcas, artista resident d’aquest any del Graner en la modalitat d’investigació, va ser la coreògrafa convidada de “Transmissió Creuada”, un laboratori entre sis joves ballarins i dues cantants, sota la direcció musical de la cantant Anna Ferrer, que s’inclou dins del Pla d’impuls a la dansa d’arrel de la Fira Mediterrània. La idea del projecte és traslladar a escena una nova manera d’entendre la composició contemporània a partir del pensament d’arrel. “Transmissió Creuada” compta amb la col·laboració del Mercat de les Flors i de l’Agrupació Cultural del Bages.

“Per mi, es tracta de tornar-li al cos la seva essència dionisíaca, al gest la seva autenticitat i, sobretot, recuperar la necessitat. És connectar amb allò primari i instintiu, cosa que es perd en l’estilització de la dansa folklòrica i, especialment, en la dansa culta. Oblidem d’on ve la dansa com a necessitat social” – Luz Arcas