Graner

› Notícies

Library Z-Library

Estudi Obert de Maria Jurado el 28 d'abril a les 19h al Graner

Maria Jurado, artista resident del Graner per convocatòria pública, obre el seu procés de creació inicial de la peça SPOOKY en el moment en el qual es troba ara mateix, dins el marc dels Estudis Oberts dels artistes que transiten la casa. L’obertura serà el divendres 28 d’abril al Graner a les 19h.

A SPOOKY la performer Marcarena Bielski ha entrat al cervell de María Jurado per escenificar l’espai suspès. Juntes emprendran un viatge cap als límits del cos i de l’escena amb el motor poètic dirigit a la bellesa del que és terrorífic.

Performers: Macarena Bielski, Maria Jurado i Mabel Olea.
Creació musical: Hadren i Nina Emocional.
Creació de dispositiu audiovisual: Pol Subirà.
Escenografia:: Carolina Collado.


Maria Jurado: Soc coreògrafa, performer i investigadora. Em moc entre els límits de la dansa conceptual i la performance. Cada treball m’obliga a pensar de manera diferent, cosa que em permet aprofundir en les possibilitats dels formats i cuidar així una relació viva amb la peça i el context. La poesia, la música i el cinema són disciplines que m’inspiren i m’acompanyen. Durant el procés creatiu m’agrada pensar des de l’autoficció, submergir-me en la investigació, l’obsessió i la neurosi que m’empenyen a crear les condicions “perfectes” perquè es produeixi La coreografia.

Vaig estudiar a l’Institut del Teatre i després de guanyar el Premi de Dansa el 2021, vaig poder estrenar la peça Black Sun al Festival Grec 2022. Una peça de gran format que reuneix una investigació al voltant del concepte de la Melancolia. En el meu darrer treball Dancing with my abjection busco deslligar-me del que s’aprèn i començar a traçar un camí no academicista.


INFOS PRÀCTIQUES:

Data: Divendres 28 d’abril

Hora: 19h

Lloc: Graner (c/Jane Addams 14-16) bitly.com/comarribargraner

Entrada: Entrada lliure, aforament limitat amb reserva prèvia a info@granerbcn.cat