Graner

› Notícies

Вавада онлайн - ваш путь к захватывающим азартным развлечениям. Рабочее зеркало леон и официальный сайт Хотскинс.

Estudis oberts tardor - hivern 2023

Federico Vladimir i Pablo Lilienfeld “Mónica. Episodio 2: la quiero ver bailar” 

Federico i Pablo son artistes residents del Graner 2023 per convocatòria pública, en la modalitat de creació.

Mónica és el nom de les seves dues mares. Totes dues van néixer a Argentina als anys 50, filles de refugiats europeus que fugien de l’Alemanya nazi i de la Iugoslàvia comunista. Mónica Lilienfeld era pintora i va morir molt jove, el 1986. Mónica Pezdirc va posar nua durant tota la seva vida a les fotografies eròtiques que li va fer el seu marit. Les imatges creades per les seves dues mares són el material de partida per crear aquest nou projecte. Mónica busca subvertir la genealogia lineal i teleològica. Les relacions horitzontals maternes i no heteronormatives són tan importants com la verticalitat patrilineal.

  • Data: 21 d’octubre
  • Hora: a les 18h
  • Lloc: Graner (c/Jane Addams 14-16 com arribar-hi)

Norberto Llopis “Movimientos: operando con Gertrude Stein”

Norberto Llopis és resident del Graner 2023 per convocatòria pública, en la modalitat d’investigació. El seu projecte de recerca “Movimientos: operando con Gertrude Stein” és una investigació a cavall entre la pràctica en dansa, la performance i el pensament, que pren com a matèria d’estudi les escriptures de la poeta Gertrude Stein, per analitzar el que hi opera, i extrapolar aquesta noció d’operació a la coreografia, a la performance, al moviment i al que mou entre els moviments.


Los Informalls “Algo habrá que hacer”

Los Informalls és una companyia d’arts escèniques que funciona com a plataforma per a la creació artística en tots els seus àmbits. Es vincula al moviment, l’humor i l’agitació social. Són residents del Graner 2023 per convocatòria pública en la modalitat de creació.

“Algo habrá que hacer” és un assaig compartit ple d’escenes incendiàries on es qüestiona el rol del públic.


Clémentine & Lisard “La Mecànica de l’infortuni”

Clémentine Télesfort i Lisard Tranis ofereixen un assaig obert de la seva peça guanyadora en la modalitat d’artistes emergents de la convocatòria d’ajuts a la creació 2023 del Mercat de les Flors.

“La Mecànica de l’Infortuni” busca a qüestionar la necessitat de resiliència de l’ésser humà i exposar quins patrons es formen en el cos davant d’un repte. Una reflexió sobre la capacitat creativa de l’imaginari per navegar de manera intuïtiva els diversos obstacles als quals es confronten. Els dos artistes busquen a ressaltar una incomoditat que meni a una posada en moviment i proposar un mirall on reflectir les nostres vulnerabilitats més íntimes.

Clémentine Télesfort i Lisard Tranis són intèrprets i creadors de dansa contemporània amb base a Barcelona. L’any 2019 van iniciar la seva col·laboració artística enfocant-se en el moviment i l’expressió corporal com a eina de comunicació. El seu punt de trobada rau en la recerca d’estats corporals que condueixin a l’encarnació d’imatges, personatges i històries.


Mar García i Javi Soler “Caribe Mix ’23”

Mar Garcia i Javi Soler, que oferiran un assaig obert de la seva peça “Caribe Mix’23” abans de l’estrena, es dediquen a la recerca al voltant de l’escenificació de les seves especialitats artístiques: so i moviment, així com a la relació d’ambdues disciplines, transitant o, més aviat, passejant per la línia que les separa, trobant els punts de connexió mitjançant l’acció escènica i el procés de creació.

Amb Caribe Mix ’23 ens passem directament a cercar la cabuda del concepte mainstream a dintre d’una peça escènica, motivats pels temes musicals a la força canònics d’aquest tipus de cultura i pel nostre somni frustrat de representar una pop-star des de ben petits. Més enllà de posar en valor escènic un estil musical que gairebé no s’hi troba a aquest context de creació, la nostra intenció és treballar amb el set d’enregistrament d’un videoclip com a nexe de connexió entre so, moviment i imatge, passant pels conceptes propis de promoció, difusió i relació amb l’espectador característics d’aquest format – Mar i Javi.


Wura Moraes “Henda i Xala”

Des del projecte principal “Confluences”, residència artística realitzada a Campus Paulo Cunha e Silva (Porto-Portugal, residència creuada amb el Graner) sorgeix HENDA I XALA, un primer desenvolupament, co-produït amb DDD24, on Wura Moraes, basant-se en la seva relació com a intèrpret-creadora amb el seu pare, Mário Calixto (1960-1996) ballarí i coreògraf, proposa desenvolupar una gramàtica, un llenguatge i un discurs corporal, nutrit pels materials proporcionats per la dimensió del vídeo, on passat, present i les possibilitats de futurs es sobreposen.

Wura Moraes és una ballarina portuguesa-brasilera, nascuda a Amarante (Portugal), que viu i desenvolupa la seva tasca coreogràfica i de recerca en la triangulació entre l’Àfrica, Amèrica Llatina i Europa, combinant les múltiples formacions que conformen la seva identitat artística.

  • Data: divendres 1 de desembre  
  • Hora: a les 19h
  • Lloc: Graner (c/Jane Addams 14-16 com arribar-hi)
  • Entrada lliure amb reserva prèvia a info@granerbcn.cat 

Acauã Shereya “À part vous, il y a quoi à manger aujourd’hui?” 

En el marc del programa de residències creuades amb La Briqueterie CDCN Val-du-Marne, el Graner acull a Acauã Shereya , coreògrafa, intèrpret, professora, artista visual, jardinera, artesana i “post-pornògrafa”. Nascuda a Brasil, a Fortaleza, la seva educació va ser impartida per dones professores i el seu avi, un artesà. Acauã explora l’imprevisible i utilitza la “GAMBIARRA” (o “intel·ligència pràctica”, la inventiva a través del bricolatge) per alimentar la seva pràctica sobre les imatges possibles de la Democràcia en els cossos racialitzats i la performativitat Cuir (queer).

  • Data: dimarts 12 de desembre  
  • Hora: a les 19h
  • Lloc: Graner (c/Jane Addams 14-16 com arribar-hi)
  • Entrada lliure amb reserva prèvia a info@granerbcn.cat