Graner

› Notícies

El Graner acull l'atelier MEETING GROUNDS el 5 i 6 de juliol: una trobada entorn la creació escènica contemporània a Àfrica i diàspora

Aquest Atelier proposa una trobada amb diferents artistes per conèixer i compartir pràctiques, pensament i temàtiques entorn la creació en les arts escèniques contemporànies d’avui. Va dirigida a professionals de l’entorn de la dansa, ballarins-es, coreògrafs-es, periodistes, programadors-es…

El Mercat de les Flors i Graner fàbrica de creació col·laboren des de fa 4 edicions amb el Festival Àfrica Moment; aquesta trobada en el context del Grec 2021 continua les accions de reflexió, divulgació de coneixement i pràctiques artístiques que hem estat acollint i desenvolupant junts per tal de fer visible i accessible artistes i projectes menys presents en les nostres circuits.

Aquest Atelier  s’emmarca també dins de les línies de treball del projecte de la xarxa  EDN European Dancehouse Network, de la qual és soci el Mercat de les Flors, i té la voluntat de continuar l’aproximació i el diàleg amb artistes africans que va encetar amb l’encontre a Sud-àfrica al març del 2020.

L’Atelier proposa dues pràctiques corporals presencials, una conferència i tres trobades de reflexió i pensament online al voltant de temàtiques centrals  en les recerques artístiques, context geogràfic i  l’activisme sociopolític.


CALENDARI:

 • Dilluns 5 juliol
  10-13 h Pràctica cos 1: Qudus Onikeku / PRESENCIAL al Graner
  12-13 h Conferència de Raw Material amb Fatima Bintou Rassoul Sy / ONLINE
  13:30-15 h Panel 1 ONLINE / Sostenibilitat, visibilitat, adaptabilidtat: Raw Material presenta panel (Dulcie Abrahams Altass) Raw Material, Bruno Leitão, Gabriel Panaibra, Fatou Cissé, Nadia Beugré, Salim M’ze Hamadi, Roberto Casarotto (moderadora chat Bàrbara Raubert)
  15:30-17 h Panel 2 ONLINE /  Gathering, comunitat, animisme: Qudus Onikeku presenta panel Qudus Onikeku, Aïda Colmenero Dïaz, Nelisiwe Xaba, Christian  Etongo, Albert Ibokwe Khoza, Elisabetta Bisaro (moderadora chat Clàudia Brufau)
 • Dimarts 6 juliol
  10-13 h Pràctica cos 2: Nelisiwe Xaba / PRESENCIAL al Graner
  13:30-15 h Panel 3 ONLINE / Trauma, memòria, reparació, identitat: Trixie Munyama presenta panel Trixie Munyama, Ana Pi , António Tavares, Moya Michael, Nashilongweshipwe Mushaandja (moderadora chat Bàrbara Raubert)

EL PROGRAMA:

 • PRÀCTIQUES DEL COS
  Els coreògrafs Qudus Onikeku y Nelisiwe Xaba compartiran en una sessió pràctica la seva manera particular de concebre la creació i l’entrenament corporal, el concepte i eines del cos amb el qual treballen. Aquesta pràctica va dirigida a professionals de la dansa y les arts escèniques amb treball més corporal.
 • ESTRUCTURA 3 PANELS ONLINE
  Cada panel té una breu introducció i una primera ronda d’ intervencions individuals, una segona part on s’obre una conversa entre els invitats. Al llarg d’aquest  diàleg es poden anar rebent preguntes en el chat que recollirà el moderador i que les posarà  a la taula de diàleg. Cada panel té una durada estimativa de 90 minuts

INFOS PRÀCTIQUES:

PARTICIPANTS
Pràctica de cos: places per a 20 persones.
Conferència i panels: places per a 50 persones.

Inscripcions AQUÍ  (Inscripcions fins el 22 de juny. Resposta a partir del 27 de juny)

PREUS
Pràctiques de cos + panels 20 €
Conferència + 3 panels 10 €

BIOGRAFIES DELS PARTICIPANTS