Graner participa al Viu Montjuïc 22 amb les propostes 'We are (t)here', 'Jazzbetween' i 'Nest' el 8 i 9 d'octubre i en diàleg amb el Castell de Montjuïc i el Cementiri de Montjuïc.
‘Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura’, un projecte coral
La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada i finançada pels propis equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives que, a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.Per a la primera edició del cap de setmana Viu Montjuïc, el Graner hem col·laborat amb el Castell de Montjuïc i amb CaixaForum Barcelona.
Institucions promotores: Anella Olímpica – BSM, CaixaForum Barcelona, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, Graner: Fàbrica de Creació, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica – Museu Olímpic BCN, Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu d’Història de Barcelona (MUHBA Refugi 307), Poble Espanyol, Teatre LLiure i Teatro de los Sentidos.
GRANER PARTICIPA AL VIU MONTJUÏC 2022 EN DIÀLEG AMB EL CASTELL DE MONTJUÏC I EL CEMENTIRI DE MONTJUÏC AMB LES PROPOSTES:
- WE ARE (T)HERE de Pere Jou i Aurora Bauzà al Castell de Montjuïc
- Dissabte 8 d’octubre a les 18h (durada 50 min.) Entrada gratuïta, cal INSCRIPCIÓ PRÈVIA
Imatges poètiques, composicions acústiques i experimentacions sonores que possibiliten la descoberta de l’espai i de les relacions humanes a través de la veu i el moviment.
Els intèrprets i la seva presència ressonen en l’espai i en el cos mateix de l’espectador. Els cossos es mouen i canten amb la consciència de ser un alta-veu, hi ha una voluntat coreogràfica i arquitectònica en les construccions sonores que fabriquen entre tots. Alhora, les sensacions acústiques i emocionals que provoquen van més enllà d’allò musical, construeixen un discurs dramatúrgic que apel•la a la potencialitat de les relacions humanes i a la construcció d’una identitat col•lectiva.
Creació: Aurora Bauzà & Pere Jou
Interpretació: Lara Brown, Elisa Keisanen, Aurora Bauzà i Pere Jou
Assessorament dramatúrgic: Alessandro Sciarroni
Vestuari: Mariona Signes
Vídeo: Tristan Pérez
Fotografies: Alessia Bombaci
Producció & distribució: Ariadna Miquel
Recolzaments: Festival TNT Terrassa, Graner Centre de Creació, L’Estruch de Sabadell, Institut d’Estudis Baleàrics, Generalitat de Catalunya.
- JAZZBETWEEN amb Marina Pravkina al Castell de Montjuïc
- Diumenge 9 d’octubre a les 17.30h (durada fins a les 20h.) Entrada gratuïta, no cal inscripció prèvia.
JazzBetween és un espai obert a l’experimentació i la improvisació entre el so i el moviment. JazzBetween és una festa. Jazzbetween és una performance. JazzBetween és per compartir.
Una sessió de DJs i músics en viu (hip-hop, jazz, funk, house i música contemporània) amb improvisació de ballarinxs de tots els estils. Un espai on explorar la contemporaneïtat del Jazz i on s’obren relacions inesperades entre música i dansa urbana, folklòrica i també contemporània. On comença i acaba el que entenem per Jazz i No Jazz?
- NEST de Marie Gyselbrecht al Cementiri de Montjuïc
- Diumenge 9 d’octubre a les 19.30h (durada 45 min.) Entrada gratuïta, cal INSCRIPCIÓ PRÈVIA
NEST (NIU) és un diàleg entre les danses urbanes i la creació contemporània que indaga al voltant dels límits i les llibertats de l’espai públic.
El nostre cos com a niu, el nostre contenidor d’intimitat. La necessitat de tenir un lloc segur per apartar-nos del món exterior i la pregunta de, què passa si la nostra privadesa es veu obligada a existir en públic?
El cotxe, un objecte estilitzat, representa el símbol més poderós de la nostra llibertat i de la nostra civilització.́ Un senyal de riquesa, un símbol d’estatus i al contrari, de vegades, també un substitut d’una casa o d’un lloc temporal on posar el cap. L’últim refugi abans del carrer. Un niu en moviment.
Concepte i direcció artística: Marie Gyselbrecht
Mirada externa: Jordi Duran
Intèrprets: Luis Garcia, Mabel Olea, Antonio León
Composició de moviment: Marie G. amb els intèrprets
Espai sonor: Annalena Fröhlich Producció: SARAU
Assistent de producció: Gaspar Corts
Una coproducció de Plataforma HOP i Danseu Festival. Amb la col·laboració de: Festival Sismògraf, Graner Centre de creació, Roca Umbert Centre d’arts en moviment.
Amb el suport de: ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.