Graner

› Notícies

Iniciem un nou curs d'ENRESiDÈNCiA amb Emma Villavecchia i Maria Soberón a l'Institut Teresa Pàmies

El comissariat i la mediació del Graner i el Mercat de les Flors posa en diàleg aquest curs 2022-23 les coreògrafes Emma Villavecchia i Maria Soberón i l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Teresa Pàmies.

Emma Villavecchia (Barcelona, 1992)

Emma Villavecchia va completar els seus estudis de dansa contemporània al Bennington College (Vermont, EUA). Entre 2016 i 2019 va ser codirectora artística de Three Planes Collective juntament amb Finn Murphy i Kaya Lovestrand. Junts van col·laborar amb les coreògrafes Isabel López i Elena Demyanenko, presentant les seves creacions a Barcelona, Los Angeles, Nova York i Vermont. Actualment viu a Barcelona, on participa en projectes artístics i pedagògics i desenvolupa les seves pròpies creacions escèniques i audiovisuals en col·laboració amb diversos artistes i centres (Casa Virupa, La Visiva, Galeria Cadaqués). Ha presentat els seus treballs a la Casa Elizalde, al Centre Cívic de la Barceloneta, al Festival Sismògraf i festivals internacionals de videodansa. Ha impartit classes, tallers i laboratoris a Roca Umbert, al Mercat de les Flors, al Centre Cívic de la Barceloneta, a La Visiva i a la Casa del Moviment. Recentment ha estrenat la peça Rítmia al Mercat dels Flors, en col·laboració amb el compositor Maurici Villavecchia i les ballarines María Soberón i Urša Sekirnik. Des de 2019, s’està formant com a Educadora Somàtica del Moviment a Movimiento Atlas (Saragossa), escola oficial de Body-Mind Centering ®.

María Soberón (Ciudad de México, 1990)

El treball d’investigació pluridisciplinari de María Soberón es troba en la intersecció entre la música, la dansa i les matemàtiques. L’eix vertebrador dels seus interessos és el cos i el seu potencial musical. Formada en piano i llicenciada en Matemàtiques pures per la Queen Mary University of London, a l’establir-se a Barcelona s’integra en l’equip de reflexió i desenvolupament de NUZIC, un innovador mètode pedagògic de creació i anàlisi musical. Com a ballarina, ha participat en diverses residències de creació, tallers, i laboratoris, com RÍTMIA, creació de dansa contemporània i música en viu, liderada per Emma Villavecchia; o MUSA i altres aus aquàtiques (Cia. Irregulars), una proposta escènica que barreja material documental i textos teòrics i poètics amb un espai sonor basat en la veu. Juntament amb María Mora i Majo Villafaina, forma ODALIPO (Obrador danzístico linguístico potencial). PREPOSICIONES, amb residència a La Visiva, és la primera peça-procés d’ODALIPO, basada en la premissa que, prèviament a la posició ,hi ha una preposició –un joc de paraules, dansa i relacions.


L’Institut Teresa Pàmies

Després de les residències de Cristina Clemente, LaCol, Fito Conesa, Míriam Cano i Roger Serret, aquesta és la sisena participació del Teresa Pàmies, amb alumnes de 4t d’ESO. L’Institut Teresa Pàmies (fins el 2020, Institut Príncep de Girona) està situat al districte d’Horta-Guinardó, a l’encreuament amb Gràcia i l’Eixample. Es va posar en marxa fa més de quaranta anys, però no va ser fins el curs 2019-2020 que va prendre el nom de l’escriptora, periodista i activista política Teresa Pàmies (Balaguer, 1919-Granada, 2012).

Docents
Gemma Gonzalez i Gerard Segura


El Mercat de les Flors-Graner també està comissariant i mediant la residència de Miquel Barcelona a l’Institut Dolors Aleu, amb l’alumnat de 2n d’ESO, consulta’n tota la informació AQUÍ

Més info i seguiment del programa complet d’EN RESiDÈNCiA a http://www.enresidencia.org/

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.