Graner

› Notícies

Вавада онлайн - ваш путь к захватывающим азартным развлечениям. Рабочее зеркало леон и официальный сайт Хотскинс.

Laboratori-trobada del projecte "Registres evanescents" de Constanza Brncic i equip

El projecte “Registres evanescents” avança en el seu procés d’investigació i creació i el passat 29-30 d’abril va realitzar un laboratori-trobada entre tot l’equip involucrat i la participació d’altres mirades convidades, per compartir el material de la recerca i expandir-lo. Aquesta trobada intensiva, al Graner, els va permetre treballar amb alguns elements de l’arxiu de Víctor Nubla, com ara cassetes i vídeos del seu fons.

Com explica la coreògrafa Constanza Brnčić “al petit pis de Gràcia del desaparegut músic i agitador cultural Víctor Nubla, hem estat escoltant música, mirant vídeos i objectes, bevent cervesa, parlant, buscant com abordar l’arxiu personal reflex de la seva vida. L’atzar i les afinitats estètiques han estat dues de les metodologies que hem posat en joc per extreure materials del fons.”

El camí del projecte, una coproducció entre el Graner i el Museu de la Música de Barcelona – Centre Robert Gerhard, el portarà a una primera presentació dins el programa Creació i museus en el marc del Festival Grec de Barcelona, el 8 de juliol, i a seguir la investigació i la creació en el marc del programa Escenes de L’Auditori de Barcelona, amb presenetació a inicis del 2023.

“Registres evanescents” parteix de la investigació dels mètodes de composició-recerca-creació del mateix Nubla, així com dels músics del seu entorn, que són resultat del canvi que va significar per a la producció i la difusió sonora i musical l’existència de tecnologies d’enregistrament i reproducció a l’abast com mai ho havien estat abans (amb el DIY, els dissenys gràfics fotocopiats…). A partir d’aquí, el projecte ha evolucionat i està obrint qüestions i reflexions al voltant de la memòria, l’arxiu, l’ordre i el caos, la fragilitat de la vida i la rotunditat de la mort.


Direcció: Constanza Brnčić

Col.laboracions artístiques:

Blanca Tolsà (ballarina i coreògrafa), Alfredo Costa-Monteiro, (músic i poeta), Tristán Pérez-Martín (realitzador de video i fotògraf) i Beatriz González Magadán (ull extern i ajudant de direcció).


Una coproducció del Museu de la Música de Barcelona – Centre Robert Gerhard i Graner, en el marc del Programa Creació i Museus de l’Institut de Cultura de Barcelona. 

Amb la col·laboració de Gràcia Territori Sonor

El Programa Creació i Museus vincula les Fàbriques de Creació de Barcelona amb diferents Museus de la ciutat per treballar conjuntament en un proposta que es presenta dins de la programació de Festival Grec.

Més info del projecte AQUÍ

Fotografies de ©Tristán Pérez-Martín